Migrantene okkuperte offentlige lokaler langs Alcaravaneras-stranden etter at de ble satt på gata i februar 2020. Foto: Google Maps

Kastet ut migranter som okkuperte kommunal bygning


På onsdag ble en gruppe unge migranter som mangler sted å bo kastet ut fra lokalene de hadde okkupoert i en kommunal bygning i Alcaravaneras i Las Palmas.

Sikkerhetspersonell fra et privat selskap utførte utkastelsen, etter at innbyggere i området varslet byrådet og det nasjonale politiet om den ulovlige okkupasjonen 21. november.

Rundt 100 migranter spredte seg i Las Palmas etter å ha blitt satt på gata da migrant-leiren i Arguineguín ble overfylt 17. november 2020.

Ordføreren i Mogán kommune, Onalia Bueno, reagerte kraftig på hendelsen, og leide inn busser som fraktet disse migrantene til Las Palmas, der de nok en gang på satt på gata utenfor regjeringsdelegatens kontor.

Mange av migrantene har ikke fått noe tilbud om innlosjering siden da, og en del av disse tok seg inn i lokalene ved stranda, der de har blitt boende til nå.

 

Migrantene går på veien mot sentrum i Arguineguín 17. november 2020. De har nettopp blitt løslatt fra teltleiren i Arguineguín, uten noe sted å være. De ble senere sendt i buss til Las Palmas av Mogáns ordfører, Onalia Bueno. Foto: Bård Ove Myhr