Letter på denne regelen på Tenerife

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Annonse

De nye restriksjonene som har blitt innført på Tenerife for å bremse smittespredningen har fått mye kritikk. Regjeringen på Kanariøyene har nå lettet på en av restriksjonene: nemlig den som krever at kun personer fra samme husstand kan sitte ved samme bord på utesteder.

I en offisiell bulletin publisert i statsbladet på Kanariøyene, som inkluderer detaljene om tiltakene som nå er innført, er dette kravet fjernet.

Selv om antallet mennesker fra forskjellige husstander er begrenset ved sosiale sammenkomster, både på offentlig og privat eiendom, gjelder dette ikke aktiviteter knyttet til hoteller, restauranter, terrasser, barer eller kafeer, ifølge bulletinen.

Kritikk

Tiltaket ble møtt med kritikk fra både ordføreren i Santa Cruz de Tenerife og handelsorganisasjoner, som anså forbudet som en «stengeordre» for hele sektoren.

Den offisielle bulletinen presiserer også at de som har kommet til Kanariøyene for å være med familien i jula regnes som personer av samme husstand som den de bor hos under oppholdet.

Annonse

Dette er tiltakene

I tillegg til begrensninger på sosiale sammenkomster har regjeringen på øygruppen også innført en rekke andre tiltak.

Et portforbud på kvelds- og nattestid gjelder fra klokken 22 – 06.   I tillegg er inn- og utreiser til Tenerife nå strengt begrenset i de neste femten dagene, og det samme er reiser mellom kommuner på øya. Alle sosiale sammenkomster er begrenset til seks personer, og dette gjelder også i jula.

Portforbudet gjelder også på julaften, men da fra klokken 00:30, og på nyttårsaften fra klokken 01:00, og dette er kun for at personer skal få reise hjem etter feiringen.

Kapasiteten i kollektivtransporten reduseres med 50%.

Begrenser varehandelen

Øyregjeringen har også innført en begrensning på øyas kjøpesentre, som nå er redusert til en tredjedels kapasitet i hver etasje. Parkeringsplasser får redusert kapasiteten til 50%. Denne restriksjonen gjelder også andre bedrifter hvor mennesker samles, og som ikke er en del av kjøpesentre.

Alle store arrangementer blir stoppet, inkludert marked, festivaler og andre kulturelle samlinger.

Også sportsarrangementer og cateringtjenester blir pålagt restriksjoner i de nye tiltakene, og ingen sportsarrangementer kan utføres innendørs. Fysisk trening innendørs kan kun utføres individuelt, med unntak av profesjonell sport.

Restauranter må stenge all servering innendørs med unntak av take-away. Uteserveringsområder er redusert til 50% kapasitet.

Isolerer eldre på sykehjem

Det kanskje hardeste tiltaket Torres nå innfører er likevel at ingen får besøke familie på pleiehjem eller sykehus, med unntatt av i meget alvorlige tilfeller, og for gravide og mindreårige. Eldre som bor på pleiehjem er nå sperret inne de to neste ukene.

De nye tiltakene gjelder fra midnatt på fredag (natt til lørdag 20. desember) og har dermed trådt i kraft. De skal vare i femten dager, før situasjonen på nytt skal vurderes.  Dersom de strenge tiltakene ikke fungerer for å bremse smittespredningen på Tenerife har Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, advart mot at det kan komme strengere tiltak. 

Torres advarer om at øya nå nærmer seg nivå 4, som er det høyeste etablerte farenivået. Dersom Tenerife blir erklært som et nivå 4-område risikerer man at et generelt portforbud og total nedstengning blir innført på øya.

Høyt smittenivå

18. desember var smittenivået på Tenerife 221,17 smittede per 100 000 innbyggere de siste fjorten dagene, og to store byer på Tenerife er blant de med høyest smittenivå i Spania.

Til sammenligning er smittetrykket på Gran Canaria relativt lavt, med 45,35 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Add New Playlist