Marokkansk politi stoppet nettverk av menneskesmuglere

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Marokkansk politi har pågrepet fem personer på mandag i byen Agadir, rundt 600 kilometer sørvest for hovedstaden Rabat.

De pågrepne skal angivelig være en del av et nettverk for å smugle båtflyktninger og cannabis til Kanariøyene, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Nettverket var i ferd med å forberede en forsendelse av syv båtflyktninger og 463 kilo hasj til Kanariøyene da operasjonen ble stoppet av marokkansk politi.

Menneskesmuglere står bak de fleste småbåtene som ankommer med flyktninger fra Afrikas vestkyst.

9 av 10 båtflyktninger har ikke Covid-19

 

Flere tusen euro for en plass

Flyktningene betaler gjerne flere tusen euro for en plass i båten, men mange ombestemmer seg når de får se hvor dårlige båtene er. Da er det imidlertid for sent for mange, ettersom de kriminelle nettverkene ikke lar flyktningene snu når de først er fremme på stranda.

Annonse

Smugler cannabis

I tillegg har de samme nettverkene lenge brukt båtene for å smugle store mengder cannabis til Kanariøyene.

Antallet båter som legger ut på den livsfarlige ferden i et håp om å nå Kanariøyene har skutt å været det siste året. Tre ganger så mange har forlatt Afrikas vestkyst med retning øygruppen sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge nyhetsbyrået Efe og FN.

Flyktningkrisen: 365 dager, 357 dødsfall

 

Flere og flere dødsfall

– Det vil bli flere og flere dødsfall. På de farligste rutene mister gruppene all kraft, familier og mennesker mister styrken til å forsvare seg selv, og blir avhengige av mektige kriminelle nettverk. Hver gang drar de ut i dårligere båter, med dårlige værforhold. Det fokuseres ikke på å redde livene deres, men på å kontrollere avgangene, sier Helena Maleno i organisasjonen Caminando Fronteras.

Organisasjonen hennes har flere vitnesbyrd fra flyktninger som ønsket å snu når de så hvor dårlig båten som skulle frakte de til Kanariøyene er.

– Men når man først er på stranda kan ingen snu. De kriminelle som tjener på dette tillater det ikke, forklarer Maleno.

 

 

Add New Playlist