Siste

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria


Nå åpner øyrådet flere populære campingplasser på Gran Canaria. Til sammen har disse kapasitet til 600 personer i hytter og 93 campingvogner og bobiler.

Miljødepartementet har besluttet å gjenåpne fem camping-områder i fjellene på Gran Canaria fra lørdag. Utenom de fem som åpnes vil flere fortsette å holde stengt. Det er de populære områdene La Pez, Bailico, Corral de Los Juncos, Altos del Pozo og Llanos del Saludo som nå åpner.

Størst av disse er Llanos de La Pez, som har kapasitet til 400 personer, og like ved ligger Bailico på 1600 meters høyde, som har plass til 12 bobiler i tillegg til flere oppstilte hytter. Også campingområdet Corral de Los Juncos i Tejeda, med plass til 81 campingvogner, åpner fra lørdag.

Det gjør også Llanos del Saludo, som er populært blant barnefamilier, men da med redusert kapasitet. Det samme gjelder for Altos del Pozo, og begge forbeholdes ti personer av gangen. I llanos del Saludo er det kun hytter, mens det i Altos del Pozo er plasser for campingvogner.

Stengt siden 15. mars

Camping- og naturområdene som driftes av øyrådet har vært stengt siden 15. mars, altså i nesten fem måneder, som et tiltak for å forhindre coronasmitte. Kun nylig åpnet rekreasjonsområdene i Tamadaba og Santa Cristina.

Campingområdet ved Las Chicas-demningen med kapasitet til 100 personer og Llanos de La Mimbre vil fortsatt være stengt.

Rekreasjonsområdetne i Monte Pavón, Ana López, Llanos de La Pez og flere andre vil fremdeles være stengt.

Må ha tillatelse

For å campe i et av de fem områdene som nå åpnes opp for publikum må du søke om tillatelse på øyrådets nettsider, eller ved servicekontoret til øyrådet. Dette gjøres både av hensyn til begrensninger i kapasiteten, kartlegging av bruk, og for å sikre eventuelle områder i tilfelle skogbrann.

Vil du vite mer om rekreasjonsområder og campingmulighetene? Da bør du lese får ultimate guide til de beste campingplassene på Gran Canaria.