Kanariøyene

Spania

2446

Bekreftet smittet

162

Døde

2221

Friskmeldt

250 545

Smittet

28 385

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2446

Bekreftet smittet

162

Døde

Annonse

Camping på Gran Canaria? Her er campingområdene for deg som er lei av stranda

av | 07.02.2020

Camping på Gran Canaria: hvis du har fått nok av turistområdene og strandsonen på Gran Canaria kan du prøve en litt annerledes sydenferie på disse campingområdene.

Visste du at camping på Gran Canaria kan by på en ny og annerledes ferieopplevelse? Det er en kjent sak at vi nordmenn elsker sol, bading, og strandlivet når vi er på ferie på Gran Canaria. Camping på Gran Canaria høres kanskje ikke helt ut som noe de fleste ville valgt, men disse perlene burde du prøve.

Myndighetene på Gran Canaria drifter åtte slike campingplasser på Gran Canaria, og disse lar deg komme tett på den vakre kanariske naturen i Tejeda, San Bartolomé de Tirajana, Vega de San Mateo, og Agaete.

De varierte klimasonene på Gran Canaria gjør at øya er full av muligheter for de som er lei av strandlivet.

Campingområdene lar deg overnatte i telt eller campingvogn i egne, spesielt egnede områder. For å benytte disse områdene trenger du en tillatelse, som du kan søke om via disse nettsidene.

Det kan være greit å huske på at reglene for disse områdene kan endre seg fra tid til annen, spesielt med tanke på fare for skogbrann på sommeren og under hetebølger.

De åtte beste stedene for camping på Gran Canaria:

Morro de Santiago

camping på gran canaria morro santiago

I San Bartolomé de Tirajana finner du denne fredelige campingplassen med kapasitet for inntil 10 personer. Campingområdet lar deg besøke naturparken Nublo på 1200 meters høyde, med vakker utsikt over sørsiden av øya, i en ekte kanarisk furuskog.

Verdt å merke seg er at det kan bli veldig varmt her på sommeren, med temperaturer på opp mot 40 grader.

Los Altos del Pozo

camping på gran canaria los altos del pozo

I Vega de San Mateo ligger det to campingområder som er kontrollert av øyas regjering. Los Altos del Pozo er omringet av en ganske ny furuskog, på en slette i 1800 meters høyde. Det gjør at temperaturen her svinger kraftig fra vinter til sommer, med varme sommerdager og kalde dager på vinteren.

Campingområdet har en kapasitet på inntil 10 personer, og du kan bo i både campinghytter og campingvogner. Også denne campingplassen finner du i naturparken Nublo, men her er vender du mot nord, og ikke sør.

Llanos del Salado

campingferie på gran canaria

Også denne campingplassen på Gran Canaria finner du i San Mateo. I en vakker furuskog midt på øya, i 1800 meters høyde, ligger Salado-sletten. Dette er et beskyttet naturområde med mye uberørt natur og tett skog. Når du camper her kommer du så tett på den uberørte kanariske naturen som du kan.

Som ved Altos del Pozo kan du også her velge enten campinghytte eller campingvogn, og området har en begrensning på 10 gjester. På sommeren kan det bli opp mot 30 varmegrader her.

Llanos del Mimbre

campingferie på gran canaria

I Agaete, nord på Gran Canaria, finner du Llanos del Mimbre. Dette campingområdet er plassert i naturparken Tamadaba, som er et av de best bevarte naturområdene på øya.

Her kan det bli mer folksomt, ettersom campingområdet har en kapasitet på rundt 200 mennesker. Tilbring natten i en campinghytte eller campingvogn.

Du finner også enkle fasiliteter her.

Tamadaba ligger på 1444 meters høyde nordvest på Gran Canaria. Her finner du masse vegetasjon og dyrearter som kun lever på Gran Canaria, inkludert noen utrydningstruede arter. Derfor er det også viktig at du respekterer miljøet og naturen rundt deg i dette området.

Bailico

kanariøyene camping
Foto: Cabildo de Gran Canaria

Resten av campingområdene tilhører kommunen Tejeda. Her finner du Bailico, som ligger i naturparken Nublo, ikke langt unna rekreasjonsområdet Llanos de la Pez. Her får du campe på over 1600 meters høyde, men vær oppmerksom på at det kan bli ganske folksomt her, med en kapasitet på opp til 180 mennesker i telt, og opp til 12 campingvogner.

Området er omringet av furuskog som ble plantet på 50-tallet.

Corral de los Juncos

de beste campingstedene på Gran Canaria
Foto: Cabildo de Gran Canaria

En mye brukt campingplass på øya, ikke langt fra Roque Nublo. Campingplassen er kun for bobiler og campingvogner, og har en kapasitet på 81 av disse.

Her finner du også alle grunnleggende fasiliteter.

Området ligger på 1700 meters høyde i naturparken Nublo, og er omringet av furutær, blomster, og busker.

Camping på Gran Canaria: Presa de las Niñas

Presa de las Niñas campingplass gran canaria

Campingområdet finner du i de sørlige fjellsidene på Gran Canaria, og her kan du slå leir med telt eller campingvogn. Det er fritt valg av plasser her, og dermed kan du finne ditt favorittsted i området.

På 900 meters høyde i en vakker furuskog ligger demningen Las Niñas, som skaper en slags innsjø. Dette gjør området unikt, og veldig populært blant folk på campingferie på Gran Canaria.

Llano de la Pez

llanos pez på gran canaria

Et vakkert campingområde omtrent midt på øya, beliggende i en nydelig furuskog. Også denne campingplassen ligger i naturparken Nublo, på 1600 meters høyde.

Området har en kapasitet på 400 mennesker, men du kan kun benytte campinghyttene som er satt opp, og altså ikke telt eller campingvogn. Her finner du også nærhet til vakre turstier i områder som Roque Nublo, Ayacata, La Culata, Cruz de Tejeda, og Pico de las Nieves.

Camping på Gran Canaria

Så hvis du planlegger en litt annerledes ferie når du skal til Gran Canaria, går kanskje turen til et av disse herlige campingområdene på øya? Én ting er sikkert: camping på Gran Canaria kan by på nye opplevelser hvis du er lei av sol og strand.

I så fall kan du lese om hvordan du kommer deg rundt på øya, og husk å notere ned viktige nødtelefoner før du drar – i tilfelle noe skulle skje på fjellet.

Andre nyheter:

Nesten 1000 bedrifter etterforskes for juks

Nesten 1000 bedrifter etterforskes for juks

976 bedrifter på Kanariøyene etterforskes for juks med permitteringslønn etter unntakstilstanden. Inspektører fra arbeidsdepartementet etterforsker nesten tusen kanariske bedrifter for mulig svindel med den midlertidige permitteringslønnen (ERTE) under pandemien....

Temperaturen kan komme opp i 44 grader

Temperaturen kan komme opp i 44 grader

Varmen er forventet å komme opp i 44 grader enkelte steder i dag. Myndighetene advarer mot ekstremvarmen.  Helsedepartementet opprettholder sitt varsel for høye temperaturer, som kan komme opp i mellom 30-44ºC. Varmest vil det bli i fjellområdene og innlandet på...

Slik gikk reisen til Gran Canaria

Slik gikk reisen til Gran Canaria

I går landet både SAS og Norwegian på Gran Canaria med turister for første gang siden portforbudet ble innført. Vi tok en prat med noen av de reisende for å finne ut av hvordan de opplevde reisen. Etter at Kanariøyene og Spania forøvrig gjenåpnet for internasjonal...

Kun en person er innlagt for Covid-19 på Kanariøyene

Kun en person er innlagt for Covid-19 på Kanariøyene

På lørdag var det 63 aktive smittetilfeller på Kanariøyene, og kun en person er innlagt på sykehus. Kanariøyene er i ferd med å fullføre sin andre helg i den nye normalen med tall som bekrefter at pandemien fortsatt er under kontroll på øygruppen. På lørdag kveld var...

Oransje farevarsel for ekstremvarme på Gran Canaria

Oransje farevarsel for ekstremvarme på Gran Canaria

Meteorologene i Aemet øker farenivået for ekstremvarme til oransje på Gran Canaria i morgen. De aktiverer også gult varsel for Lanzarote, Fuerteventura og Tenerife.  De siste dagene har vært preget av høy varme og gult farenivå for både vind, varme og høye bølger. I...

I dag landet første Norwegian-fly på Gran Canaria

I dag landet første Norwegian-fly på Gran Canaria

I dag gjenopptok Norwegian sine ruter fra Norge til Gran Canaria. Det første flyet fra Norwegian landet på Gran Canaria kl 16:20, og gikk tilbake mot Oslo igjen kl. 17:15. Denne ruten vil gå hver lørdag fremover. I en pressemelding skriver Norwegian at de gjenopptok...