Siste
Foto: Canariavisen

Nok et forsikringsselskap dekker deg i røde land


Forsikringsbransjen har lenge blitt beskyldt for å sko seg på coronakrisen, ettersom de har nektet å tilby dekning på grunn av reiseråd fra regjeringen.

I mai åpnet imidlertid Europeiske opp for at reiseforsikringen deres skal gjelde, også i røde land i Europa.

Nå følger nok et selskap etter. Tryg forsikring vil fra i dag ha en lignende policy som Europeiske, skriver Flysmart24.

– Ja, fra 1. juni gjelder reiseforsikringen som vanlig til EU, Schengen og Storbritannia, uavhengig av reiseråd og vaksinestatus. Vi anbefaler på generelt grunnlag at reiseråd og anbefalinger følges. Likevel er det kunder som kan ha svært legitime grunner for å reise. Vi ønsker ikke å legge en hindring for disse kundene, så lenge vi føler oss trygg på at vi kan hjelpe kunden hvis uhellet er ute, sier kommunikasjonssjef i Tryg, Ole Irgens, til Flysmart24.

En annen tone enn før

Etter at Europeiske valgte å gi dekning for reiser til røde land ser det ut til at også konkurrentene nå ser på reiserådet som nettopp det: et råd, ikke et forbud.

Det er en ganske annen tone enn selskapet hadde tidligere, da reiseråd ga null dekning til røde land – punktum.  Irgens forklarer at de nå oppfatter at reiserådet, som er forlenget til 1. juli, gjelder på grunn av praktiske utfordringer med det nye vaksinepasset.

Bedre situasjon i Europa

Ogs Tryg mener at situasjonen i Europa nå er bedre. Dette påpekte også Europeiske da de forklarte hvorfor forsikringen plutselig gjelder igjen nå.

Samtidig understreker Irgens at han håper det først og fremst er nødvendige reiser som blir gjennomført nå, og minner om at forsikringen ikke dekker merkostnader på grunn av innreiserestriksjoner, retningslinjer eller karanteneplikt.

Dermed må du selv punge ut for karantenehotell, forsinkelser på grunn av stengte grenser eller restriksjoner som rammer deg mens du er ute på reise.