Nordmenn som bor på Gran Canaria tilbyr husrom til sandfaste passasjerer


I løpet av den siste timen har flere nordmenn lagt ut innlegg hvor de tilbyr husrom til sandfaste passasjerer som ikke finner seg hotellrom. For øyeblikket er rundt 2000 nordmenn sandfaste på Gran Canaria, og mange familier begynner å bli desperate.

SAS har sagt at det tidligst blir avganger fra mandag morgen, men at dette avhenger av været.

Den lille «kampanjen» som nå sprer seg i sosiale medier går under navnet «Heisann Flyplassen», hvor de som har husrom på øya nå tilbyr å låne sengeplasser til utslitte nordmenn.

Det var et medlem i Facebook-gruppa Vi som trives på Gran Canaria som satt igang det hele, da han la ut sitt innlegg på gruppa med drøye 55.000 medlemmer.

– Heisann Flyplassen

Kanskje flere kan kaste seg på denne?? Heisann Flyplassen . Vi har plass til 5 i Arguineguin. Bare ta kontakt hvis du ser dette og ikke får hotellrom , skriver Per Arve Gran Carlsen i gruppa. 

I skrivende stund har innlegget fått mer enn 300 likes, og flere har skrevet i kommentarfeltet at de også har husrom for sandfaste nordmenn.

Kan hjelpe 2 voksne, bor i Puerto Rico ?, skriver et annet medlem i gruppa. 

Andre skryter av tiltaket til Carlsen, og viser sin støtte i kommentarfeltet.

Så flott å tilby overnatting,Fantastisk. ???, skriver et medlem i kommentarene. 

Det virker likevel som om de fleste medlemmene i Vi som trives på Gran Canaria allerede har skaffet seg tak over hodet mens de venter på beskjed fra flyselskapet om når de kan komme hjem.

– Det er tydelig at de fleste, antagelig alle som er på denne siden, har reist tilbake til sine hotell. Men fruen og jeg sitter oppe noen timer ennå, i tilfelle noen skulle få behov. Det synes å lette litt, det er mulig noen fly går på luften litt senere. Eller, at de bestemmer seg for å ikke ta av likevel. Da bør vi være klare, forteller Per Arve Gran Carlsen til Canariavisen. 

Mareritt-helgen på Kanariøyene

Fortsatt sandstøv og vind på mandag – skolene holder stengt

Skogbranner på Gran Canaria og Tenerife – 250 mennesker evakuert

Leilighet brant ned i Playa del Cura

All flytrafikk til Kanariøyene omdirigeres på grunn av uværet

1000 mennesker evakuert på Tenerife – flere branner rammer øya