De spesielle "iglo-teltene" skal huse enslige migranter sør på Gran Canaria. Foto: Maspalomas Ahora

Ny leir for mindreårige migranter sør på Gran Canaria


Ifølge avisen Maspalomas Ahora har departementet for sosiale rettigheter satt opp en ny leir for enslige mindreårige migranter i turistkommunen San Bartolomé de Tirajana.

Innbyggere i Lomo Los Azules-nabolaget i kommunen ble ifølge avisen overrasket da de oppdaget teltleiren som var i ferd med å settes opp på et ridesenter. På mandag kom de første mindreårige migrantene med buss til leiren.

Lederen i naboforeningen, Antonio Ojeda, bekrefter overfor avisen av departementet for sosiale rettigheter i regjeringen på Kanariøyene har gjort en avtale med eieren av gården for å huse enslige mindreårige migranter.

Gården er omtrent 5000 kvadratmeter stor, og har i tillegg til teltene som har blitt satt opp også et hus hvor personalet som ivaretar barna skal oppholde seg, ifølge avisen.

Denne uken begynte også regjeringen med hjemsendelser av marokkanske migranter, slik Canariavisen skrev om i går.

Sendes også til fastlandet

Ifølge avisen Tiempo de Canarias har Spanias regjering også begynt å sende noen migranter til fastlandet, til tross for at innenriksministeren tidligere har gjort det klart at dette ikke vil skje.

Sentrale myndigheter har hele tiden vært klare på at ingen skal sendes til fastlandet, slik at Kanariøyene ikke blir en inngangsport for ulovlig innvandring til Europa.

Her er migrantene på vei til fastlandet:

Innenriksdepartementet har derfor planer om å opprette til sammen 7000 plasser for migranter på Kanariøyene – et forslag som har fått mye kritikk fra Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres.

Kanariøyenes president har sagt at han «gjør opprør», og at han nekter å la Kanariøyene bli det nye Lesbos. Han krever derfor at fastlandet tar sin del av ansvaret.

Kaller regjeringen illojal

Flere migranter skal ha blitt sendt fra Gran Canaria til Granada, Madrid og Sevilla.

Visepresidenten i den andalusiske regionsregjeringen, Juan Marín, har kritisert regjeringen som han kaller «illojale», etter at regionsregjeringen ikke ble informert om at migranter nå ble sendt til Granada fra Kanariøyene, ifølge den samme avisen.

Så langt i år har det kommet over 20 000 migranter i båter til Kanariøyene, i det som er den verste migrantkrisen siden 2006.