Siste
Den nye leiren skal ha plass til over 1300 personer når den står klar, men foreløpig har den kapasitet til 442 migranter. Foto: Gobierno de España

Ny migrantleir åpner nord på Gran Canaria


Innvandrings- og inkluderingsdepartementet åpner den nye migrantleiren i La Isleta på Gran Canaria på fredag. Den nye leiren er bygd på et militært område som har blitt gjort tilgjengelig av forsvarsdepartementet.

Leiren som er planlagt å ha kapasitet for over 1300 mennesker vil i utgangspunktet ha plass til 442 migranter som skal flyttes fra hotellene sør på øya.

Dermed kan prosessen for å flytte migranter bort fra hotellen i Mogán og San Bartolomé de Tirajana fortsette. Det første hotellet ble tømt allerede i desember, men prosessen har gått tregt.

7000 plasser

I de kommende ukene sier departementet at de resterende plassene vil åpnes. Målet er 7000 mottaksplasser på Kanariøyene når den såkalte «Plan Canarias» er gjennomført.

Leiren i La Isleta-nabolaget nord på Gran Canaria er det andre mottakssenteret som åpner på øya, etter at den nedlagte León-skolen ble tatt i bruk i desember.

Den siste tiden har innlosjeringen av migranter på hotell møtt sterk kritikk fra kommunene, og spesielt Mogán kommune har vært negative til bruken av turistfasiliteter.

Ordfører Onalia Bueno har gjentatte ganger truet med å sanksjonere hotellene som huser migranter, og etter en uke med flere voldshendelser har hun bedt Guardia Civil om å forsterke bemanningen i turistkommunen.