Kan være over og ut for enorm badepark på Gran Canaria
Kiessling-gruppen kan ha gitt opp etter årevis med byråkratisk krøll. Nå bruker de pengene andre steder.
Etter en rekke opp- og nedturer, inkludert flere runder i domstolene, krangler med kommunen og byråkratiske forsinkelser, er det sannsynligvis slutt.
Kiessling-gruppen, som også eier badelandet Siam Park, dyreparken Loro Parque og akvariet Poema del Mar, ser ut til å ha fått nok.
Nå har de tatt en større del av pengene som skulle gå til Siam Park på Gran Canaria ut av prosjektet. Pengene går til kjøp av Det europeiske universitetet i Alcobendas.
Etter det Canariavisen kjenner til, skal Kiessling ha kjøpt campuset til universitetet for 37 millioner euro.Dette har ført til spekulasjoner om at de kan ha gitt opp planene om å bygge Siam Park på Gran Canaria.
Ifølge Cybell Kiessling, administrerende direktør i Loro Parque, er pengene som ble brukt på å kjøpe universitetscampuset i Madrid, en del av de pengene som var satt av til Siam Park.
– Selskapet ble tvunget til å søke etter mer sikre investeringer på grunn av de juridiske problemene med Siam Park-prosjektet, sier Cybell Kiessling i en uttalelse til La Provincia.Mye motstand
Badeparken, som skulle bli Europas største, skapte store forventninger blant mange på Gran Canaria.
Men parkplanene har også møtt mye motstand, blant annet fra Cazorla-gruppen, som tidligere eide 50 prosent av Anfi del Mar.
Cazorla mente at planene kun tok hensyn til enkelte interesser, fremfor fellesskapets beste, og at Loro Parque-gruppens interesser kom først. Da de tok Kiessling til retten i 2020 ble de avvist, og dette ga nytt håp til parkplanene.
Situasjonen var også fastlåst i mange år før dette, fordi kommunen krevde at Kiessling skulle betale for finansering av infrastruktur i området. I 2018 krevde kommunen at Kiessling måtte ut med én million euro for byutvikling.
Prosjektet har også blitt sinket av miljøvernorganisasjoner, manglende miljørapporter og planer for hvordan parken skulle hente og frakte vann til badelandet.
Hadde parken blitt bygd ville den ført til en investering på rundt 100 millioner euro i området.
Kommunen har ikke fått informasjon
San Bartolomé de Tirajana kommune, som prosjektet skal bygges i, sier at Loro Parque ikke har gitt beskjed om at de gir opp prosjektet. De sier at selskapet fortsatt venter på at det skal vedtas et nytt planleggingsdokument som kan gjøre prosjektet mulig.
Opposisjonspartiet PSOE i kommunen, sier i en uttalelse at kommunen har sinket:
– Det er utrolig at kommunen ikke har klart å få på plass et nytt planleggingsdokument på et halvt år, uttaler partiet i kommunen.
Nueva Canarias, et annet opposisjonsparti, sier at de er bekymret for at Loro Parque-gruppen nå vil gi opp prosjektet. De vil be om et ekstraordinært kommunestyremøte for å diskutere saken.