Vil fortsatt bygge badeland på Gran Canaria
Men i forrige uke trakk de 37 millioner euro ut av prosjektet.
Loro Parque, selskapet som har planer om å bygge Europas største badeland sør på Gran Canaria, skriver i en pressemelding at de ikke har gitt opp planene.
Det kommer etter spekulasjoner om at Kiessling-familien som eier Loro Parque, vil trekke seg ut av prosjektet.
Kiessling trakk nylig nærmere 37 millioner euro ut av prosjektet og brukte pengene på å kjøpe et universitet i Spania.
Ifølge Cybell Kiessling, administrerende direktør i Loro Parque, er pengene som ble brukt på å kjøpe universitetscampuset i Madrid, en del av de pengene som var satt av til Siam Park.
– Selskapet ble tvunget til å søke etter mer sikre investeringer på grunn av de juridiske problemene med Siam Park-prosjektet, sier Cybell Kiessling i en uttalelse til La Provincia.
Avviser ryktene
Loro Parques juridiske direktør, Jaime Rodríguez Cíe, avviser ryktene om at selskapet har gitt opp prosjektet.
Han sier at Siam Park fortsatt er et strategisk viktig prosjekt for selskapet, og at det vil bidra til å skape arbeidsplasser og forbedre turistinfrastrukturen på Gran Canaria.
Rodríguez Cíe uttrykker også skuffelse over at det nye kommunestyret i San Bartolomé de Tirajana ikke har vært mer støttende til prosjektet.
Han sier at selskapet har hatt møter med tidligere medlemmer av bystyret, men at de ikke har hatt noen kontakt med det nåværende kommunestyret.
Venter på ny byplan
Kommunens viseordfører Alejandro Marichal, avviser at kommunen er imot Siam Park.
Han sier at kommunen ikke har stoppet prosjektet, men at det nå er opp til regjeringen på Kanariøyene, som må godta en ny byplanleggings- og moderniseringsplan.
Krevde erstatning
I fjor krevde Loro Parque-gruppen 122 millioner euro i erstatning fra kommunen, på grunn av lange forsinkelser.
Etter en rekke opp- og nedturer, inkludert flere runder i domstolene, krangler med kommunen og byråkratiske forsinkelser, mener mange at det er over og ut for badelandet.
Parkplanene har også møtt mye motstand, blant annet fra Cazorla-gruppen, som tidligere eide 50 prosent av Anfi del Mar.
Cazorla mente at planene kun tok hensyn til enkelte interesser, fremfor fellesskapets beste, og at Loro Parque-gruppens interesser kom først. Da de tok Kiessling til retten i 2020 ble de avvist, og dette ga nytt håp til parkplanene.
Fastlåst
Situasjonen var også fastlåst i mange år før dette, fordi kommunen krevde at Kiessling skulle betale for finansering av infrastruktur i området. I 2018 krevde kommunen at Kiessling måtte ut med én million euro for byutvikling.
Prosjektet har også blitt sinket av miljøvernorganisasjoner, manglende miljørapporter og planer for hvordan parken skulle hente og frakte vann til badelandet.