Prestisjetungt advokatkontor skal forsvare Mogáns ordfører

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Ordfører i Mogán kommune Onania Bueno har leid inn det prestisjetunge adokatkontoret Choclán fra Madrid som forsvarere i valgfusk-saken mot henne.

Bueno er mistenkt for å ha kjøpt stemmer under kommunevalgene i 2015 og 2019.

Forsvarte korrupsjonssiktet ordfører fra Tenerife

Dette er det samme advokatkontoret som forsvarte tidligere øypresident Fernando Clavijo i den såkalte kran-saken, der Clavijo ble anklaget for korrupsjon etter å ha innvilget konsesjoner for inntauing og vraking av biler til egen økonomisk fordel i La Laguna da han satt som ordfører.

Saken mot han ble henlagt i juni 2020. Bueno sitt parti – Ciuca – er politisk allierte med partiet til Clavijo, Coalición Canaria.

Etterforsket siden 2015

Bueno har vært under etterforskning siden 2015 i en sak som nok en gang fikk oppmerksomhet i 2019. Saksbehandlingen som utføres av instruksjonsretten i San Bartolomé de Tirajana har gått tregt.

Annonse

Vitner har blitt innkalt ved flere anledninger for å avlegge sine forklaringer, men ved minst tre tilfeller har høringene blitt avlyst.

Hevder Bueno har forsøkt å bestikke vitner

Vitner som har forklart seg har hevdet at Bueno og kommunen har lagt hardt press på de for å endre sine forklaringer, inkludert at Bueno og hennes samarbeidspartnere har forsøkt å bestikke disse.

Ordfører Bueno, viseordfører Tania Alonso og rådmann for byplanlegging Mencey Navarro ble pågrepet i september av Guardia Civil da de gikk til aksjon mot kommunens kontorer.

Under aksjonen ble det beslaglagt store mengder dokumentasjon og digitale filer.

Alle tre ble løslatt i etterkant og ordføreren hevdet i en pressekonferanse at hennes uttalelser om regjeringens håndtering av migrantkrisen lå bak pågripelsen.

Anklagt for å ha kjøpt stemmer

Ordføreren er mistenkt for å ha kjøpt stemmer ved å gi økonomiske løfter, kontantbetalinger og ved å love bort gunstige kontrakter for kommunen.

Flere store konstruksjonsprosjekter og økonomiske operasjoner blir også etterforsket, ettersom de er mistenkt for å ha finansiert valgkampanjene til Ciuca.

Dette er valgfusk-saken:

Ransaker Mogán kommune etter mistanker om valgfusk

Ordføreren i Mogán pågrepet for valgfusk– hevder kritikk av flyktningleiren ligger bak

Valgfusk-saken i Mogán: stadig flere kjente ansikter under lupen

Skal ha forsøkt å bestikke vitner til å endre forklaring

Add New Playlist