Siste
VIDEO: Mindreårige migranter skal ha kastet møbler, steiner og andre gjenstander mot politiet og naboer ved Tamanaco-hotellet i Puerto Rico på mandag.

Regjeringsdelegasjonen: –⁠ Kriminalitetsstatistikken har gått ned


Guardia Civil svarer nå bekreftende på forespørselen om forsterkninger fra Mogáns ordfører Onalia Bueno. Ordføreren ba denne torsdagen om reservemannskaper fra Tenerife for å møte det hun mener er økende uro blant migranter som er innlosjert på hotell i kommunen.

På søndag sender derfor reservestyrken i Guardia Civil mannskaper til Gran Canaria, som i første omgang skal være på øya frem til 24. januar.

Ingen økning i utrygghet, sier regjeringsdelegaten

Regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene sier de ikke har bekreftet noen økning i kriminaliteten sør på Gran Canaria på grunn av migrantene.

Til tross for dette har både ordføreren i kommunen og fagforeningene AUGC og AEGC hevdet at voldhendelsene skjer stadig oftere. Ordfører Onalia Bueno hevder at denne typen hendelser skjer «ganske ofte» i kommunen.

Saken fortsetter under annonsen.

Frykter for egen sikkerhet

– Vi har et problem, fordi det mangler 50 mannskap sør på Gran Canaria, og ettersom de ikke sender oss forsterkninger vil problemet vokse fordi det har gått fra å være sporadisk til å bli vedvarende. De frykter for sin egen sikkerhet hver gang de må rykke ut til en hendelse ved et av disse hotellene, forteller sekretær i fagforeningen AUGC Juan Couce til La Provincia.

Underbemanning er et problem

– Om det så bare kommer 20 betjenter vil det være en viktig forsterkning for oss, ikke bare fordi de har mer ressurser, men også fordi det vil ha en avskrekkende effekt med to eller tre store biler, forklarer Couce.

Han understreker at han ikke generaliserer alle migranter som bor på hotell i sør, men at han er bekymret for situasjonen som har forverret seg den siste måneden.

Flere hendelser de siste ukene

På nyttårsaften ble tre agenter fra Guardia Civil skadet da de pågrep to migranter. Disse agentene er ifølge fagforeningen AEGC fremdeles ute av tjeneste etter hendelsen.

Ifølge avisen Canarias 7 var det flere hendelser på kort tid denne onsdagen.

På onsdag klokken 17:00 måtte Guardia Civil også rykke ut til en restaurant der en gruppe på fem mindreårige migranter skal ha gått inn og stjålet flasker med sprit.

Klokken 20:45 fikk politiet varsel om ikke mindre enn tre ordensforstyrrelser på fem minutter.

Mindreårige migranter kastet møbler og steiner mot politiet ved Tamanaco-hotellet i Puerto Rico på mandag. Foto: Skjermdump fra video

 

En ny hendelse skal ha oppstått ved Tamanaco-hotellet på onsdag da en mindreårig beruset person måtte pågripes av vektere.  Ved dette hotellet oppstod det også ordensforstyrrelser på mandag kveld, og det ble kastet stein, møbler og andre gjenstander etter politiet.

Saken fortsetter under annonsen.
Ved Nido del Águila-hotellet brøt det ut slåsskamp mellom flere migranter, og det lokale politiet rykket ut til stedet.

I Mogán har Guardia Civil nå beslaglagt flere store hjemmelagde kniver blant mindreårige migranter som bor på hotell i kommunen, skriver avisen Tiempo de Canarias.

Disse hjemmelagde knivene er blant flere våpen som ble beslaglagt av politiet etter bråket i Puerto Rico mandag kveld, ifølge avisen Tiempo de Canarias. Foto: Guardia Civil

 

To vektere skadet

Til Arguineguín Park-hotellet måtte nødsentralen sende en ambulanse for å assistere to vektere som var blitt angrepet onsdag kveld.

Det skal ha vært vektere som varslet politiet, og to Røde Kors-frivillige var også innblandet i bråket. Disse er anmeldt.

En person ble alvorlig skadet og ble sendt til sykehus, mens den andre vekteren pådro seg lettere skader.

Politiet måtte rykke ut til Arguineguín Park da migranter angivelig skal ha angrepet vektere på hotellet. Foto: Skjermdump fra video/Canarias 7