Restauranten ligger i området som populært blir kalt "Nydalen" i Puerto Rico. Foto: Restaurante Grill El Cenador

Restaurant i Puerto Rico opplevde tre innbrudd på én natt


Restauranten El Cenador Restaurant Grill i Puerto Rico opplevde tre innbrudd på én natt denne helgen, klokken 23:30 lørdag kveld, klokken 02:30 søndag morgen, og igjen klokken 06:30 samme dag.

Bedriftseiere i området ber nå om mer politi og sikkerhet i området, som de mener har blitt utrygt.

Det var overvåkningskameraer som kunne avsløre innbruddene, som alle ble utført i tidsrommet da et portforbud gjelder på Gran Canaria som følge av økt smitte. Ifølge La Provincia skal det være snakk om tre personer som ble tatt opp på overvåkningskameraet under innbruddet.

Ved restauranten som ligger i Calle Juan Díaz Rodríguez tok tyvene seg gjennom et vindu uten å utløse alarmen. Deretter skal de ha stjålet med seg en rekke dyre drikkevarer fra lokalet.

Etter innbruddet lå det også igjen blodspor på stedet etter at en av gjerningsmennene skal ha pådratt seg kuttskader.
Guardia Civil etterforsker nå hendelsene.

Ber om mer politi

Bedriftseiere i Puerto Rico har ytret et ønske om mer politi og sikkerhet i området, ifølge avisen La Provincia.

Mogáns ordfører Onalia Bueno ba i forrige uke om forsterkninger til Guardia Civil i kommunen etter flere voldshendelser i kommunen, knyttet til migranter som er innlosjert på hotell.
Guardia Civil har sagt at de skal sende forsterkninger fra reservegruppen til kommunen for å øke bemanningen.

Også fagforeninger for agenter i Guardia Civil har bedt om bedre bemanning og utstyr for å takle det de mener er en økning i antallet slike hendelser.

Regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene sier de ikke har bekreftet noen økning i kriminaliteten sør på Gran Canaria på grunn av migrantene.