Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller


Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld.

Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai.

Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de aktive tilfellene. 231 personer er smittet for øyeblikket på nordmennenes favorittøy.

Også Tenerife øker, og har nå 143 tilfeller. Lanzarote har 33, Fuerteventura 5. La Palma, som har vært virusfri i 44 dager i strekk, har nå 8 aktive tilfeller. To av disse ble bekreftet i på mandag.

I går ble to personer innlagt på sykehus. Dermed er 25 personer nå innlagt med Covid-19 på øygruppen: 18 på Tenerife hvorav en er på intensivavdeling, og 7 på Gran Canaria.
McDonald's: Smittet ansatt var på jobb
 

– En oppgang i saker

– Det er klart at det er en oppgang i saker på Kanariøyene, men disse er ikke av en eksplosiv natur slik som i andre regioner der det oppfattes at viruset sprer seg i fellesskapet. Her er det ikke tydelig at dette er tilfellet, forklarte lederen for epidemiologi-avdelingen i Generaldirektoratet for folkehelse på Kanariøyene, Amós García.

Så langt i juli har 138 nye smittetilfeller blitt bekreftet.

– Veksten i antallet saker lar oss jobbe med en margin for kontroll, men situasjonen bekymrer oss. Hvis denne dynamikken fortsetter vil økningen fortsette. Hvor vil det gå? Jeg vet ikke, innrømmer han overfor avisen Canarias 7.