Annonse

Spania fjerner Norge fra risikoliste

Dermed kan du reise til Spania uten å ta en negativ coronaprøve fra 22. februar. Men vær obs på andre lands restriksjoner hvis du mellomlander!

Foto: Canariavisen

Av Leo Lunde
Oppdatert 26. februar 2021 kl. 20:29

Av Leo Lunde
Oppdatert 26. februar 2021 kl. 20:29

Annonse
VIKTIG OPPDATERING: Spania har haste-endret sin liste over risikoland. Fra 1. mars er Norge tilbake på risikolista. >>Les oppdatert sak.

Spania har som kjent innført krav om coronatesting for alle reisende over seks år fra risikoland og områder. Til nå har det medført at deler av Norge er omfattet av kravet om negativ coronaprøve ved innreise til Spania.

For nordmenn som skal reise til Spania fra 22. februar til 7. mars (gjelder ikke fra 1. mars! Se oppdatert sak.) har vi imidlertid gode nyheter: du trenger nemlig ikke ta en coronaprøve hvis du reiser fra Norge til Spania i denne perioden.

Ifølge den oppdaterte listen over risikoland er nemlig Norge helt borte i denne perioden, og dermed gjelder heller ikke kravet om negativ coronaprøve om du skal reise til Spania.

Selv om Norge ikke er på risikolisten i perioden er man fortsatt pålagt å fylle ut et helseskjema i appen SPTH – Spain Travel Health, eller på deres nettside. Når du har fullført skjemaet får du en QR-kode som skal skannes ved innreise.

Det er også viktig at du sjekker hvilke krav som gjelder dersom du skal mellomlande i andre land på reisen, da reglene er i stadig endring og ofte innføres på kort varsel.

Husk også at Norge har egne krav for innreise, så du bør alltid holde deg oppdatert på innreiserestriksjoner fra norske myndigheter før du reiser.

Hotell på Kanariøyene og testkrav

Dersom du skal bo på hotell eller i godkjent feriebolig på Kanariøyene er du pålagt å ha en negativ PCR, TMA eller antigen hurtigtest som ikke er eldre enn 72 timer, uansett hvor du reiser fra. Testsertifikatet må presenteres ved innsjekk på hotellet, og testen må være en godkjent test i hjemlandet ditt.  Barn under seks år er unntatt fra dette kravet.

Under kan du se den nåværende listen, som oppdateres automatisk når den nye listen over risikoområder trer i kraft i Spania. 

Liste over land og områder som regnes som høyrisiko i EU/EØS.


Denne listen er gyldig fra 1. mars til 14. mars.
Østerrike (unntatt Vorarlberg-regionen)
Belgia
Bulgaria
Kroatia
Kypros
Tsjekkia
Estland
Finland (unntatt regionene Etela-Suomi og Lansi-Suomi)
Frankrike (unntatt Guyana og Martinique-øya)
Tyskland
Hellas (unntatt Anatoliki Makedonia Thraki, Dytiki Makedonia, Ionia Nisia, Ipeiros,
Kentriki Makedonia, Kriti, Notio Aigaio, Peloponnisos, Sterea Ellada, Thessalia og
Voreio Aigaio)
Ungarn
Irland
Italia (unntatt Sardegna, Sicilia og Valle D'aosta / vallee D'aoste )
Latvia
Liechtenstein
Litauen
Luxembourg
Malta
Nederland
Norge (unntatt Agder, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, Innlandet, Møre og
Romsdal, Nordland, Rogaland, Troms og Finnmark og Trøndelag)
Polen
Portugal (unntatt Azorene)
Romania
Slovakia
Slovenia
Sverige

Utenfor EU/EØS:


Alle land i verden utenfor EU/EØS som ikke er på lista utløser testkrav. Det vil si at landene på lista under er unntakene.
Denne listen er gyldig fra 1. mars til 14. mars.
Australia
New Zealand
Rwanda
Singapore
Sør-Korea
Thailand
Hong Kong
Macau

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse