Foto: Google Maps/Wikimedia Commons

Spanias Dronning Sofía besøker matbanken i Las Palmas


I dag og i morgen besøker Spanias Dronning Sofía matbanken i Las Palmas på Gran Canaria og Arrecife på Lanzarote.

Her skal hun få en omvisning av fasilitetene og få vite mer om hvordan matbanken opererer i en region av landet hvor 35% av befolkningen levde i enten fattigdom eller risiko for fattigdom i 2019. I dag er tallet trolig langt høyere som følge av viruskrisen.

Lommer av fattigdom

Matbanken har uttrykt bekymring for fattigdommen på Kanariøyene, og har bedt om at det opprettes en egen gruppe som skal analysere årsakene bak. Spesielt ønsker de å vite mer om hvorfor visse nabolag eller kommuner, slik som Jinámar, har så mye fattigdom.

Den siste tiden har også behovet for hjelp i turistkommunen San Bartolomé de Tirajana økt, og spesielt i Maspalomasområdet. Her er forklaringen ganske åpenbar, ettersom Kanariøyene for tiden går gjennom en historisk krise i turistsektoren som følge av pandemien.

Dronningens besøk kommer ikke lenge etter at Mogán kommune bestemte seg for å kaste ut Nabohjelpen – en frivillig organisasjon som delte ut mat til fattige familier i Mogán via nettopp matbanken i Las Palmas og frivillige donasjoner. Over 300 familier og 700 mennesker blir rammet av dette.

Matbanken i Las Palmas hjelper i dag over 40% flere enn i fjor, og har nå over 28 000 mottakere på Gran Canaria.