Spanias statsminister: –⁠ Det vil bli en turistsesong denne sommeren


– Det verste har allerede skjedd. Vi ser lyset i enden av tunnelen.

Slik begynte statsminister Pedro Sánchez sin tale denne lørdagen. Budskapet var optimistisk. Store deler av Spania er allerede i fase 1 av nedtrappingen, og på mandag vil de fleste som gjenstår følge etter. En rekke regioner får også gå over til fase 2 på mandag, inkludert Kanariøyene.

Kurven er flatet ut

Statsministeren snakket også om at Spania har nådd målet med coronatiltakene som har blitt innført. Kurven er flatet ut, og helsevesenet har kommet seg gjennom krisen uten fullstendig kollaps.

Turisme fra juni

Sánchez mener landet nå bør forberede seg på åpningen, og han mener turismen kan vekkes til live allerede i utgangen av juni.

– Jeg kunngjør at det vil bli en turistsesong denne sommeren. Jeg inviterer turistbedrifter, barer, restauranter, strender og destinasjoner i innlandet om å forberede seg til å ønske spanjoler velkommen, og jeg oppfordrer spanjoler til å planlegge feriene sine nå. Mange vil kunne gjøre det i slutten av juni og fremover, sa statsministeren. 

Han understreket også i talen at Spania vil åpne for internasjonale turister i juli.

– Vi skal gå fremover og ta bestemte skritt for å reaktivere økonomien vår. 

En trygg destinasjon

Sánchez tar sikte på at Spania skal være en trygg destinasjon.

– Turismen trenger trygghet både ved avreisested og destinasjon. De skal ikke løpe noen risiko og de skal heller ikke ta med seg risiko. 

Landesorg

Fra tirsdag skal det erklæres offisiell landesorg i hele Spania, og denne skal vare i 10 dager. Over 28.000 personer har så langt mistet livet som følge av coronaviruset i landet. Det skal flagges på halv stang, og det vil bli gjennomført en statlig hyllest til ofrene for coronaviruset.