Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseKanariøyene vil gå til fase 2 den 25. mai

av | 18.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Regjeringen på Kanariøyene vil søke helsedepartementet om å kunne gå til fase 2 i nedtrappingen.

Fra før har øyene La Gomera, El Hierro og La Graciosa allerede fått gå til fase 2.

Det bekrefter Kanariøyenes president under en pressekonferanse, etter at han har snakket med statsminister Pedro Sánchez om smittesituasjonen i Spania.

Torres mener dermed at Kanariøyene oppfyller kriteriene for overgang til neste fase i nedtrappingen, som vil gi mer bevegelsesfrihet på øygruppen.

Mer internasjonal trafikk

Presidenten har også kunngjort at både Lanzarote og Fuerteventura vil kunne åpne for internasjonal trafikk, slik at de som reiser for jobb eller med annen god grunn skal kunne fly direkte dit. Dette gjøres også i påvente av økt etterspørsel for internasjonale flyvninger i ukene som kommer.

Saken fortsetter under annonsen.


Fra før av har både Gran Canaria og Tenerife Sør fått tillatelse til å fungere som inngangspunkter for internasjonal trafikk.

Torres’ sitt møte via statsministeren gikk via videokonferanse, og kom etter at Sánchez har bedt om en siste forlengelse av unntakstilstanden – som han ønsker skal vare i en hel måned.

To nye dødsfall

Torres kunne også meddele at ytterligere to personer har mistet livet som følge av Covid-19 det siste døgnet. Kanariøyene hadde da gått fem døgn uten nye dødsfall, siden mandag i forrige uke. Antallet døde er nå oppe i 153.

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...