Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseSpanias statsminister: – Det vil bli en turistsesong denne sommeren

av | 23.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


– Det verste har allerede skjedd. Vi ser lyset i enden av tunnelen.

Slik begynte statsminister Pedro Sánchez sin tale denne lørdagen. Budskapet var optimistisk. Store deler av Spania er allerede i fase 1 av nedtrappingen, og på mandag vil de fleste som gjenstår følge etter. En rekke regioner får også gå over til fase 2 på mandag, inkludert Kanariøyene.

Kurven er flatet ut

Statsministeren snakket også om at Spania har nådd målet med coronatiltakene som har blitt innført. Kurven er flatet ut, og helsevesenet har kommet seg gjennom krisen uten fullstendig kollaps.

Turisme fra juni

Sánchez mener landet nå bør forberede seg på åpningen, og han mener turismen kan vekkes til live allerede i utgangen av juni.

Saken fortsetter under annonsen.


– Jeg kunngjør at det vil bli en turistsesong denne sommeren. Jeg inviterer turistbedrifter, barer, restauranter, strender og destinasjoner i innlandet om å forberede seg til å ønske spanjoler velkommen, og jeg oppfordrer spanjoler til å planlegge feriene sine nå. Mange vil kunne gjøre det i slutten av juni og fremover, sa statsministeren. 

Han understreket også i talen at Spania vil åpne for internasjonale turister i juli.

– Vi skal gå fremover og ta bestemte skritt for å reaktivere økonomien vår. 

En trygg destinasjon

Sánchez tar sikte på at Spania skal være en trygg destinasjon.

– Turismen trenger trygghet både ved avreisested og destinasjon. De skal ikke løpe noen risiko og de skal heller ikke ta med seg risiko. 

Landesorg

Fra tirsdag skal det erklæres offisiell landesorg i hele Spania, og denne skal vare i 10 dager. Over 28.000 personer har så langt mistet livet som følge av coronaviruset i landet. Det skal flagges på halv stang, og det vil bli gjennomført en statlig hyllest til ofrene for coronaviruset.

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...