Siste
Arkivfoto: Anfi del Mar. Cazorla eier 50% av Anfi del Mar. Resten eier konkurrenten Lopesan. Foto: El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video/Flickr

Stor Anfi del Mar-eier slått konkurs


Den store Anfi del Mar-eieren, som eier 50% av Anfi del Mar, ble begjært konkurs av Isla Marina S.L, for en ubetalt gjeld på 47 millioner euro i mars 2020.

Santana Cazorla-gruppen har også gjeld andre steder som står ubetalt, slik som 4,6 millioner euro til banker.

Dommeren fratok også Cazorla råderett og disponering av egne eiendeler, som stilles til disposisjon for kreditorene, skriver Canarias 7.

Stor eier i Anfi del Mar

Santana Cazorla eier 50% av det store timeshare-komplekset Anfi del Mar sør på Gran Canaria.

Den andre delen eies av deres konkurrent, Lopesan, som eier 50% av komplekset etter å ha kjøpt ut Lyng-familien i 2016.

Det forrige årsregnskapet til Cazorla viser også at selskapet er i økonomiske vansker. Ifølge dokumenter som er gitt til handelsretten var det på slutten av året en betydelig økonomisk ubalanse. Fra 31. desember 2018 hadde de et negativt resultat i arbeidskapitalfondet på 71.233.000 euro.

Spesifikt er det snakk om selskapene 959 Oliva Inversión Internacional SL, 947 MSC Inversión INternacional SL, Santana Cazorla Servicios SL, og Bodegas Tirajana SL.

Rettens avgjørelse vil bli publisert i det offisielle statsbladet på Kanariøyene og registrert i handelsregisteret.

Kan anke

Cazorla kan anke avgjørelsen, men en eventuell anke vil ikke stoppe rettsprosessen. Cazorla dømmes også til å betale saksomkostningene.

Over 20 sider i dommen maler retten et detaljert bilde av den prekære økonomiske situasjonen til Hermans Santana Cazorla og ekspertvitner som kom frem i saken.

Negativ arbeidskapital

Dommen understreker at selskapet har en negativ arbeidskapital på mer enn 78 millioner euro, noe som vil gjøre det umulig for Cazorla å oppfylle alle sine kortsiktige forpliktelser.

Retten skriver at situasjonens varighet viser at Cazorla nå er insolvent, og at formuen til Cazorla er mindre enn 50% av aksjekapitalen.

Dommen påpeker at Cazorla selv er involvert i en rekke rettsaker og administrative prosesser, noe som ifølge retten demonstrerer antallet kreditorer som har misligholdte krav mot Cazorla.

Denne torsdagen la også arbeidere fra entreprenørselskapet Petrecan – et av Cazorla sine selskaper – ned arbeidet i Telde, der de jobbet for å utvide en vei, på grunn av manglende utbetaling av lønninger.