Siste

Tester alle med lungebetennelse for coronavirus


Helsedepartementet har nå innført et nytt testregime som innebærer at alle pasienter med lungebetennelse som blir innlagt på sykehus og tester negativt for andre virus slik som influensa, skal testes for coronaviruset Covid-19.

De nye protokollene blir aktivert som følge av at 1000 hotellgjester nå er satt i karantene sør på Tenerife, etter at en italiensk lege (69) som bodde på hotellet testet positivt for Covid-19 på mandag. I dag har også mannens reisefølge fått bekreftet smitte.

I tillegg er en italiensk kvinne (36) bekreftet smittet i Barcelona i Spania, skriver La Provincia.

Det nye testregimet innebærer også at alle pasienter med symptomer som har vært i Kina, Japan, Sør-Korea, Singapore, Iran, og nordlige deler av Italia (Lombardy, Veneto, Emilia Romagna, og Piedmont), skal testes for viruset, skriver Canarias7.

Det har også blitt avgjort at de med milde symptomer kan utføre karantenen hjemme, under tett oppfølging fra helsemyndighetenne. Dette gjøres for å ikke overbelaste sykehusene, slik at disse kan fokusere på de mest alvorlige tilfellene.

Helseminister Salvador Illa har i dag hatt videokonferanse med helsesjefene i alle de autonome regionene i Spania.

Politiet setter opp sperringer rundt H10 Hotel Costa Adeje Palace sør på Tenerife. Alle gjestene på hotellet er nå i karantene, og får ikke forlate hotellet. Foto: @onewiththesand /Twitter

Rykter og feilinformasjon

I kveld avholdes en pressekonferanse der presidenten på Kanariøyene, Ángel Víctor Torres, skal informere om situasjonen sør på Tenerife, der både den italienske legen og hans kvinnelige reisefølge har testet positivt for coronaviruset. Begge de to skal være ved god helse, skriver La Provincia.

Myndighetene har hele veien presisert at folk skal forholde seg rolige, og forholde seg til informasjonen som kommer fra offisielle kilder.

Det er viktig at man ikke forholder seg til rykter som blir spredd i sosiale medier, og forholder seg til informasjon fra det offentlige, skriver den kanariske regjeringen på Twitter.

Få informasjon i offisielle kanaler, stopp feilinformasjon og falske nyheter om #coronavirus, skriver presidentens kontor på Twitter.

 

Foto/illustrasjon i topp av sak: Envato Elements