Illustrasjon: Envato Elements

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn


Etter at vi skrev vår sak om de store forsikringsselskapene og deres corona-betingelser har flere lesere tatt kontakt med spørsmål om det ikke finnes noen som dekker Covid-19 i Spania og på Kanariøyene. Vi bestemte oss for å sjekke, og i Albír fant vi det norske meglerhuset Unic Villas.

De tilbyr en såkalte reisehelseforsikring, og har spesialisert seg på sin norske kundegruppe. Forsikringen forhandler de i samarbeid med Tourist Broker og forsikringsselskapet ARAG.

Ikke en vanlig reiseforsikring

Forsikringen fungerer ikke som en vanlig reiseforsikring, og dekker dermed ikke tyveri, kansellering av reise, eller andre ting som typisk faller inn under reiseforsikringen.

– Det er en helseforsikring så den gjelder alt det som er helserelatert, inkludert alle pandemier, så om det er corona eller ebola så er det dekning for dette. Så de er ikke ekskludert sånn som de gjør på de norske forsikringene, forteller Erik Svanberg i Unic Villas til Canariavisen.

 
Reise til Spania nå? Dette sier forsikringsselskapene
 

Ryktet har spredd seg

Unic Villas har spesialisert seg på den norske kundegruppa, men ønsker også kunder fra andre land velkommen. Nå som ryktet har spredt seg selger forsikringen godt.

– Vi er det eneste norske agenturet som selger den som jeg vet om, så dette var litt spesielt. Egentlig er vi et meglerhus, men vi har også forsikring på kontoret her. Alt dette oppstod fordi vi har en del kunder som ville komme ned å se til huset sitt, og spurte oss om vi kunne se om det var noe som dekket corona siden de norske reiseforsikringene ikke dekket det. Så har det ene ført til det andre og ryktet har gått, så har det bare spredt seg, forteller Svanberg.

Forsikrer også kunder på Kanariøyene

Svanberg forteller at de allerede har kunder på Kanariøyene og at etterspørselen har økt. Ingen norske forsikringsselskaper dekker coronarelaterte hendelser i såkalte «røde land». Mange selskaper gir ingen dekning overhodet i Spania for øyeblikket, som Canariavisen skrev om tidligere denne uken.

– Vi har forsikra en del som skal reise eller har reist til Kanariøyene allerede. Vi har faktisk allerede solgt ganske mye av den. Vi begynte allerede for nesten to måneder siden. Så har det bare blitt mer og mer etterspørsel etter den.

Vil se til ferieboligen sin

Etter at husokkupanter ble et hett tema også i norske medier har mange nordmenn fryktet for boligene sine. Svanberg forteller at det i stor grad er disse kundene som har benyttet seg av forsikringen til nå.

– Det er spesielt pensjonister som ønsker det, for de vil gjerne ned å se til huset sitt, og så er det noen få som bruker den for å hilse på familie som fortsatt er her i Spania, og andre som tegner den i forbindelse med jobbrelatert reise. Men det aller meste er folk som vil ned og ikke er så veldig påvirka av karantene når de skal hjem igjen, forklarer Svanberg.

 
5 nordmenn forteller: Derfor reiser vi til Gran Canaria nå
 

Ikke uoverkommelige priser

Forsikringen må bestilles før du reiser til Spania, og kan ikke fornyes eller forlenges under oppholdet. Prisen er heller ikke uoverkommelig.

For en uke må du ut med 26 euro, som med dagens kurs tilsvarer 284 kroner. Jo lenger du skal bli, jo billigere blir forsikringen per uke.
  • 2 uker: 33 euro
  • 3 uker: 40 euro
  • 4 uker: 45 euro
  • 2 måneder: 70 euro
  • 3 måneder: 102 euro

Egner seg best for korte opphold

Skal du derimot være lenger i Spania enn tre måneder blir forsikringen dyrere. For inntil 90 dager betaler du nemlig 102 euro, men blir du en dag lenger må du ut med 170 euro. Selskapet påpeker i sin markedsføring av forsikringen at denne er mest rettet for kortere opphold, og at hele forsikringspremien må betales ved utstedelse.

For lengre perioder gjelder egne priser, men det er fremdeles snakk om meget overkommelige priser for den tryggheten en forsikring som dekker Covid-19 gir.
  • 4 måneder: 226 euro
  • 5 måneder: 274 euro
  • 6 måneder: 328 euro
  • 7 måneder: 377,95 euro
Forsikringen gjelder både barn og voksne, men prisen er den samme og gjelder per person. Det er ingen aldersbegrensning, skriver Unic Villa på sine Facebooksider.