To nye dødsfall på Kanariøyene


Til nå har syv mennesker mistet livet som følge av coronaviruset på Kanariøyene. I Spania har over 1300 mennesker mistet livet så langt.

Helsedepartementet bekrefter denne lørdagen at ytterligere to mennesker har mistet livet som følge av coronaviruset på Kanariøyene.

Les også: Passasjerer som måler over 37.6 grader blir isolert på Gran Canaria
På fredag døde tre personer av coronaviruset på øygruppen. Først ble en eldre person med underliggende sykdom bekreftet død. I dag kom informasjon om ytterligere to til, som gjør at det til nå har vært syv dødsfall på øygruppen.

Begge de to dødsfallene skal ble registrert på fredag før midnatt.

På fredag fikk også El Hierro sitt første bekreftede tilfelle av Covid-19. Denne personen er isolert på Virgen de los Reyes de Valverde-sykehuset på øya.
Les også: Slår alarm: Passasjer på fly fra Gran Canaria til Evenes er smittet

25.000 smittede i Spania

Til nå har nesten 25.000 personer fått bekreftet smitte i Spania, og kurven stiger også på Kanariøyene. Likevel har øygruppen klart å slippe unna de dramatiske tallene fra fastlandet frem til nå, men tallene forventes å stige dramatisk i tiden fremover.

På Kanariøyene har 348 personer fått påvist Covid-19 så langt. 29 av disse er alvorlig syke og innlagt på intensivavdelinger, 7 personer har blitt friskmeldte, og 7 er døde

Dette er fordelingen av smitte på øyene. Tallene kommer fra det spanske helsedepartementet, og kan være noe forsinket sammenlignet med tall fra lokale helsemyndigheter.

Les også:

Turister får gratis buss til flyplassen

Alle hoteller stenger innen 26. mars

Utsetter IGIC og øker dagpengene for frilansere

37-åring uten underliggende sykdom døde av coronaviruset

Passasjerer som måler over 37.6 grader blir isolert på Gran Canaria
passasjerer-som-maler-over-37-6-grader-blir-isolert-pa-gran-canaria

Til nå har nesten 25.000 personer fått bekreftet smitte i Spania, og kurven stiger også på Kanariøyene. Likevel har øygruppen klart å slippe unna de dramatiske tallene fra fastlandet frem til nå, men tallene forventes å stige dramatisk i tiden fremover.

På Kanariøyene har 348 personer fått påvist Covid-19 så langt. 29 av disse er alvorlig syke og innlagt på intensivavdelinger, 7 personer har blitt friskmeldte, og 7 er døde.

Feberkontroll

Det blir nå utført temperaturkontroller av alle passasjerer som ankommer Gran Canaria fra fastlandet. Måler de over 37.6 grader blir de isolert.

I målingene blir det brukt et lasertermometer som ikke trenger å komme i fysisk kontakt med passasjerene for å måle feber. Dette er avgjørende for å ikke spre smitte, samt for å kunne måle alle passasjerer på en rask og effektiv måte.

Samtidig har disse fått kritikk for å være unøyaktige men er nå i bruk på en rekke flyplasser for å fange opp passasjerer som har feber.

Så langt har ingen testet positivt for feber eller ankommet med andre symptomer.

Dersom en passasjer viser seg å ha feber vil Guardia Civil isolere vedkommende på et rom, og en ambulanse vil deretter komme for å frakte personen i isolasjon.