To nye tilfeller av coronavirus bekreftet på Tenerife


To italienske turister øker antallet smittede med coronavirus på Tenerife til fire. Så langt er ingen tilfeller oppdaget på de andre Kanariøyene.

Les også: Tester alle med lungebetennelse for coronavirus
Sent på tirsdag 25. februar ble to nye tilfeller av coronavirus bekreftet på Tenerife. To italienske turister som bodde på samme hotell som de to første tilfellene testet positivt denne tirsdagen. Rundt tusen personer er nå i karantene på hotellet, som er avsperret av myndighetene og bevoktes av politiet.

De to som nå har testet positivt reiste sammen med den italienske legen og hans kone, som begge testet positivt for cornavirus på mandag og tirsdag.

Disse skal ha vært enn del av en gruppe på 10 personer som tok buss til hotellet sammen når de ankom, og dermed har de hatt direkte kontakt med den italienske legen og hans kone.

Begge de to nye tilfellene er asymptomatiske, og har ikke blitt syke foreløpig.

De to nye coronapasientene er nå innlagt og isolert ved Universitetssykehuset Nuestra Señora de la Candelaria, hvor også det opprinnelige italienske paret er isolert.

Syv tilfeller i Spania

Totalt er det nå syv tilfeller av Covid-19 bekreftet i Spania.

Det har versert falske rykter i sosiale medier om personer på Gran Canaria som er bekreftet smittet, men helsemyndighetene tilbakeviser dette, og sier at Tenerife er den eneste øya med bekreftet smitte.

Illustrasjonsbilde i saken: Envato Elements