Siste
Ubåtreisen er virkelig verdt å få med seg når du er på Gran Canaria. Foto: Getyourguide

Topp 17 aktiviteter for barna på Gran Canaria

Her er våre beste tips til ting å finne på med barna i høstferien på Gran Canaria.


Gran Canaria, kjent for sin året-rundt sol og vakre strender, har lenge vært en populær destinasjon for familier. Faktisk er den en soleklar favoritt for barnefamiliene.

Men øya tilbyr mye mer enn bare late dager i sola.

Her er 17 spennende og lærerike aktiviteter for barnefamilier på Gran Canaria!

  Saken har annonselenker som gir Canariavisen inntekt.

Noen ganger vil du finne annonselenker i sakene våres, f.eks. til attraksjoner vi omtaler. Det mener vi er relevant for deg som leser. Redaksjonen vurderer alltid selv hva vi omtaler, og ingen får kjøpe seg plass i våre redaksjonelle saker. Det er likevel viktig å være klar over at Canariavisen tjener provisjon om du kjøper utflukter etter å ha klikket på en av disse lenkene. Annonselenker er alltid tydelig merket. 

 

Strandleker og sandslott

Sol, sjø og sand! Det er ingen bedre kombinasjon for barnefamilier enn en dag på stranden på Gran Canaria. Med over 200 kilometer med kystlinje og utallige vakre strender, er det bare fantasien som setter grenser.

Ta turen til Maspalomas og la ungene boltre seg i de endeløse sanddynene, men husk å holde deg innenfor de oppmerkede områdene, da store deler av sanddynene er fredet naturområde.

Sørg for å ta med bøtte, spade og håndkle, så er dere godt rustet for en aktiv dag ute.

Eller hva med å oppsøke den postkortperfekte Anfi del Mar-stranden med den hvite sanden og det krystallklare vannet? Her går timene fort mens ungene plasker i vannkanten på jakt etter skjell, mens de litt større ungene kan kjenne adrenalinet pumpe på bananbåt og vannscooter. 

Her er vår guide til Gran Canarias beste sandstrender

Hval- og delfinsafari

For eventyrlystne barnefamilier er hval- og delfinsafarier en fantastisk mulighet til å komme tett på noen av havets mest majestetiske skapninger. Ombord på båten kan barna følge med på utkikk etter de karakteristiske ryggfinnene og støtene fra blåseren til disse gigantiske pattedyr, eller se på lekne delfiner i sitt naturlige habitat. 

Når man først får øye på en flokk lekende grindhvaler eller akrobatiske delfiner, er det bare å henge seg på rekka og la spenningen sige gjennom kroppen. Barnas ansikter vil lyse opp når de ser disse vennlige skapningene danse elegant gjennom bølgene.

Etterpå kan guidene fortelle spennende historier og fakta om hvalenes og delfinenes liv og adferd. Slik blir turen både underholdende og lærerik.

Så om du vil gi barna en minnerik opplevelse i trygge og profesjonelle omgivelser, er hval- og delfinsafari midt i blinken.

Hval- og delfinsafari på Gran Canaria. Foto: Getyourguide

ANNONSE: 

Bestill hval- og delfinsafari her

Undervannseventyr med ubåt

Er dine barn fascinerte av livet i havet? Da kan en tur med ubåt på Gran Canaria være eventyret de har ventet på!

Ombord på den futuristiske Golden Shark senkes familien sakte 25 meter ned under Atlanterhavets overflate. Her venter et fantastisk undervannsrike med fargerike fiskestimer, majestetiske skipsvrak og et yrende liv av planter og dyr.

Barna vil få store øyne når de får se nært på korallrev, fisker og til og med ekte skipsvrak gjennom vinduene. En guide om bord forteller engasjerende om alt familien ser, så alle lærer masse av turen.

For de minste kan 40 minutter under vannoverflaten være lenge å sitte i ro. Derfor anbefales denne turen for barn fra 5-6 års alder.

Gi barna en opplevelse for livet ved å utforske det fascinerende livet langt der nede i havet!

Ubåtreisen er virkelig verdt å få med seg når du er på Gran Canaria. Foto: Getyourguide

ANNONSE: 

Bestill tur med ubåten her

Poema del Mar

Hos Poema del Mar finner du alt fra elektrisk ål til skremmende haier i spektakulære omgivelser. Foto: Canariavisen

Et eventyr venter i Poema del Mar, et av de mest spektakulære akvariene i hele Europa. Her kan barnefamilien oppleve tusenvis av sjøskapninger på nært hold.

Her kan man se digre haier og rokker gjennom et gigantisk vindu. Turen går gjennom  tre ulike klimasoner, hvor barna kan studere alt fra jungelelv-fisk til blekkspruter i det dype hav. La barnas fantasi settes i sving når de oppdager alt som rører seg under havoverflaten!

ANNONSE: 

Kjøp billetter til Poema del Mar her, så får du slippe forbi køen ved inngangen. 

Aqualand Maspalomas

Water Labirynth lar deg skli om kapp med venner og byr på høy hastighet. Foto: Aqualand

Aqualand i Maspalomas er den største og mest populære vannparken på Gran Canaria. Det ligger i nærheten av Maspalomas. Aqualand har mange forskjellige attraksjoner for alle aldre og smaker, fra raske og spennende sklier som Kamikaze, Boomerang eller Tornado, til rolige og avslappende områder som Lazy River, Congo River eller Jacuzzi. Du kan også ha det gøy med familien i bølgebassenget, lekeområdet eller miniparken. 

ANNONSE: 

Kjøp billetter til Aqualand her

Palmitos Park

En ape tar livet med ro i skyggen i Palmitos Park. Foto: Canariavisen

Palmitos Park er en botanisk dyrepark som ligger omtrent en mil fra Maspalomas sør på Gran Canaria. Det er et subtropisk paradis som ligger i et fantastisk naturområde på øya. Her kan du se arter av dyr og planter fra fem kontinenter, som delfiner,  papegøyer, sommerfugler, kaktuser og orkideer, men også krokodiller, aper, fugler og andre reptiler. Palmitos Park er en perfekt aktivitet for hele familien.

ANNONSE: 

Kjøp billetter til Palmitos Park her

Kamelsafari i Maspalomas

En kamelsafari i Maspalomas er en morsom og annerledes måte å utforske de vakre sanddynene som ligger på sørkysten av Gran Canaria. Du kan velge mellom ulike turer som varer fra 30 minutter til 2 timer, og som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer.

Kamelsafari i Maspalomas passer for hele familien og lar deg se de spektakulære sanddynene på nært hold fra en unik vinkel. Foto: Getyourguide

Du vil ri på en kamel med en komfortabel toseters sal, og nyte utsikten over det ørkenlignende landskapet som skifter farge med sollyset. Du vil også lære mer om kamelens historie, kultur og egenskaper fra de erfarne guidene. En kamelsafari i Maspalomas er en unik opplevelse som du ikke vil glemme, og som vil gi både deg og barna et minne for livet. 

ANNONSE: 

Du kan bestille billetter til kamelsafari her

Angry Birds Activity Park

Foto: Angry Birds Activity Park

Angry Birds i Puerto Rico er en morsom og familievennlig aktivitet som lar barna oppleve det populære spillet i virkeligheten. I lekeparken finner du mer enn 20 ulike aktiviteter for alle aldre, som splash zone, sklier, trampoliner, minigolf, 10D-kino og mye mer. 

Du kan kjøpe billetter til Angry Birds i inngangen eller på nett

Cocodrilo Park

Cocodrilo park på Gran Canaria er en dyrepark som ligger i nærheten av Agüimes,  sørøst på øya. Her kan du se mange forskjellige dyr som er reddet fra ulike situasjoner som mishandling, forlatelse eller ulovlig handel.

Krokodilleparken Cocodrilo Park på Gran Canaria. Foto: Cocodrilo Park

Noen av dyrene du og barna får se  er krokodiller, lemurer, rever, papegøyer, slanger og skilpadder. Du kan også oppleve et spennende show med krokodiller, der du kan se hvor kraftige de er når de spiser, og til og med klappe en liten krokodille. Ved å besøke parken bidrar du til å gi disse dyrene som er reddet et bedre liv. 

ANNONSE: 

Du kan kjøpe billetter til parken her

Sioux City Park

Sioux City Park på Gran Canaria er en temapark som tar deg tilbake til det ville vesten i USA. Her kan du oppleve spennende show med skuespillere som gjenskaper scener fra klassiske westernfilmer, som bankran, dueller og kvegdrift.

Westernbyen på Gran Canaria er brukt i flere film- og serieinnspillinger, men er normalt åpen for publikum med spektakulære show. Foto: Sioux City

Du kan også se et museum med våpen og filmrekvisitter, og komme nær innpå dyr som kuer og hester. Parken har blitt brukt til innspilling av westernfilmer, og nylig ble den brukt for å spille inn Amazon Prime-serien Zorro. Sioux City Park ligger i Cañón del Águila, nær Playa del Águila, og er åpen fra tirsdag til søndag. 

Du kan kjøpe billetter til westernparken her

Las Palmas Bussightseeing

Busssightseeing i Las Palmas er en flott måte å oppdage denne vakre byen på Gran Canaria. Du kan velge mellom ulike billettyper som gir deg tilgang til en hop-on hop-off buss med 11 stopp og lydkommentarer på 8 språk. Du kan også få inngang til ulike museer og attraksjoner, samt guidede turer til fots eller på sykkel.

Santa Ana-katedralen i Las Palmas. Foto: Balate Dorin/Shutterstock

Noen av høydepunktene du kan se på bussturen er Santa Catalina-parken, El Corte Inglés, Alfredo Kraus-auditoriet, Pueblo Canario, Vegueta-katedralen, Teatro Pérez Galdós og Las Canteras-stranden. Du kan hoppe av og på bussen så mange ganger du vil i løpet av 24 eller 48 timer, og utforske byen i ditt eget tempo. Busssightseeing i Las Palmas  passer for alle aldre, og siden du kan gå av og på er det bare å hoppe av bussen når ungene går lei. 

ANNONSE: 

Kjøp billett til busssightseeing i Las Palmas her

Holiday World Amusement Park

Holiday World på Gran Canaria er et kombinert tivoli og aktivitetssenter. Foto: Localguidegrancanaria.com

Holiday World i Maspalomas er et stort og variert underholdningssenter som tilbyr mange forskjellige aktiviteter for alle aldre og interesser. Her kan du finne Wooland, den eneste fornøyelsesparken av sitt slag på Kanariøyene, med over 30 attraksjoner, både innendørs og utendørs. Du kan også prøve deg på karaoke, bowling, escape room, sportbar, kasino, arcade-zone, gym og mye mer. 

ANNONSE: 

Kjøp billetter til Holiday World i Maspalomas her

Teknisk museum i Las Palmas

På teknisk museum kan du blant annet se fremtidens hjem i 2023. Foto: Gregorio de la Fuente

Teknisk museum i Las Palmas er langt mer enn bare et museum. Her kan hele familien storkose seg med ulike utstillinger og interaktive aktiviteter og eksperimenter som vil lære deg mer om hvordan vitenskap og teknologi fungerer og påvirker oss. 

Kjøp billetter og få mer informasjon her

Besøk Roque Nublo

Foto: inigolai-Photography/Shutterstock

En av de mest populære fotturene på Gran Canaria er Roque Nublo, et imponerende fjellformasjon som stiger 80 meter over bakken. Turen starter fra parkeringsplassen ved La Goleta og tar omtrent en time hver vei. Stien er godt merket og har noen bratte partier, men er ikke for krevende. Fra toppen kan du nyte en fantastisk utsikt over øya og naboøyene. 

ANNONSE: 

Sjekk ut guidede fotturer til Roque Nublo her

Lær å surfe

Foto: Denis Moskvinov/Shutterstock

Gran Canaria har noen av de beste bølgene i Europa, og det finnes mange surfskoler som tilbyr kurs for alle nivåer, inkludert barn.

ANNONSE: 

Her kan du bestille surfetimer for alle ferdighetsnivåer

Båttur med snorkling

Foto: avanti_photo/Envato Elements

Gran Canaria har et rikt og variert marint liv, med fargerike fisker, koraller, sjøstjerner og til og med delfiner. Snorkling er en enkel og trygg måte å utforske undervannsverdenen på, og du trenger bare et par svømmebriller og et snorkelrør.

Gran Canaria har en vakker kystlinje som du kan nyte fra en båt. Det finnes mange typer båtturer å velge mellom, som katamaraner, seilbåter, glassbunnbåter eller piratskip. Du kan også seile ut til naboøyene eller til naturreservatet El Cabrón, som er et av de beste stedene for dykking på øya.

ANNONSE: 

Her finner du fine båtturer på Gran Canaria som inkluderer snorkling.

SUP-brett/padlebrett

Foto: EpicStockMedia/Shutterstock

SUP-brett er en populær aktivitet som passer for alle aldre og ferdigheter. Det består av å stå oppreist på et stort brett og padle med en åre. Det er en fin måte å trene balanse og styrke på, samtidig som du nyter utsikten over havet og kysten.

ANNONSE: 

Her finner du kurs i padlebrett. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.