Tre måneder uten smitte: i dag ble et nytt tilfelle påvist på La Gomera


Helsedepartementet på Kanariøyene har registrert et nytt smittetilfelle på La Gomera.

Det skal være snakk om en person som ankom for noen få dager siden. La Gomera har blitt ansett som smittefri siden 29. mars. Dermed er tre måneder uten et eneste smittetilfelle over på den vesle øya.

Den smittede skal være ved god helse og er isolert. Helsemyndighetene har iverksatt kontaktsporing for å avgjøre om noen andre kan ha blitt smittet.

Det var på La Gomera at det første smittetilfellet i Spania ble bekreftet i slutten av januar, da en tysk turist testet positivt.

Ny smittesporingsapp testet på La Gomera

Det nye tilfellet blir bekreftet samme dag som myndighetene på Kanariøyene og departementet for digitalisering presenterer resultatene etter pilotprosjektet for en ny smittesporingsapp, COVID Radar, på nettopp La Gomera.

Målet med testprosjektet har vært å se om appen kan brukes for å kartlegge smitte i sanntid. Resultatene vil i så fall la helsemyndighetene se hvem som har vært i kontakt med smittetilfeller til enhver tid, og kan redusere smittekjeden betraktelig.

Smitte fra fastlandet på La Graciosa

Det nye tilfellet på La Gomera kommer kun dager etter at La Graciosa registrerte sitt første smittetilfelle siden utbruddet startet. Den smittede her skal være en turist fra fastlandet. Personen er symptomfri og isolert sammen med en av sine nære kontakter.

Aktive tilfeller

I løpet av helgen har antallet smittede økt fra 133 til 166 aktive tilfeller. Dette er en økning på 33 tilfeller siden fredag. Siden utbruddet begynte har 2670 personer fått påvist smitte på øygruppen.

I den siste offisielle oppdateringen fra helsedepartementet i Spania 31. juli er det 6,87 smittede pr. 100 000 innbyggere på Kanariøyene de siste 14 dagene.

Ingen har mistet livet på Kanariøyene siden 13. juni, da en person mistet livet. Antallet døde er dermed fryst på 162.