Siste
Amadores før pandemien brøt ut. Foto: Pizabay/Virusgrafikk: Wikimedia Commons

Vil kreve coronasertifikat på offentlige steder

Turistsektoren har bedt kanariske myndigheter om å innføre sertifikat-krav på offentlige steder. «


Gjestfrihets- og hotelleierforeningene FEHT, Ashotel, Asofuer og FTL, har bedt regjeringen på Kanariøyene om å innføre krav om coronasertifikat for å få tilgang på offentlige steder.

Foreningene mener dette er et bedre tiltak enn å begrense kapasitet og åpningstider der folk møtes.

Nye innstramminger som følge av økt smitte vil gå hardt ut over en allerede presset turistnæring på øygruppen, påpeker de.

I forespørselen har de også bedt om at en smidig og enkel mobilapp må lages, for å gjøre det enklere å bruke coronasertifikatet.

Foreningene opplyser at de ønsker krav om coronasertifikat på en rekke offentlige steder, slik som i butikker, museum, barer, restauranter, kino, fotballkamper og andre steder hvor folk samles.

Mye mer smitte i Europa

Smittetrykket i Spania og på Kanariøyene er lavere enn mange land i Europa, inkludert Norge.

Ifølge Canariavisens forsideoversikt er smittetrykket på Kanariøyene nå 136 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

I Norge viser VGs oversikt 488 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Obligatorisk vaksine i flere land

22. november kunngjorde tyske myndigheter at de vil gjøre vaksinering mot Covid-19 obligatorisk for sårbare grupper, og at de som ikke er vaksinert blir underlagt ytterligere restriksjoner, skriver Canarias 7.

På mandag innførte også Østerrike et omfattende portforbud og obligatorisk vaksine. Landet har opplevd en smitteeksplosjon, med 14.000 nye tilfeller på mandag.