Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Vil kunne sende folk på karantenehotell til november


Regjeringen i Norge setter av penger for å forlenge bruken av karantenehotell og den strenge grensekontrollen i revidert nasjonalbudsjett. Dermed kan tiltaket fortsette frem til 10. november hvis det blir nødvendig, skriver VG.

– Regjeringen vil videreføre en streng grensekontroll til 10. november 2021. Regjeringen vil også videreføre ordningen med karantenehotell for innreise til Norge og beredskapen på callsenteret for innreiseregistrering i samme periode, skriver Regjeringen i en pressemelding.
Det er foreslått at 1154 millioner kroner bevilges til Direktoratet for sikkerhet og beredskap. Det er disse som har ansvaret for å styre karantenehotellordningen. Kommunene drifter hotellene med midler de får fra DSB.

Dermed risikerer turister og reisende fra utlandet karantenehotell helt frem til 10. november, dersom norske myndigheter mener dette er nødvendig.

Regjeringen mener karantenehotell er nødvendig.

– Nødvendig

– Karantenehotellordningen har vist seg som et helt nødvendig verktøy for å begrense importsmitten mest mulig. Vårt forslag innebærer at vi har nødvendig budsjettmessig dekning for å videreføre ordningen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.
Regjeringen skriver også at de tror det blir mer reising i sommer når vaksinepasset kommer i bruk. Derfor ønsker departementet også å ta i bruk Forsvaret for å bistå politiet på grensene.

Ordningen med karantenehotell har møtt sterk kritikk, både fra jurister og norske pensjonister som har tilbragt vinteren i Spania.

Reagerer

Dette er personer som eier egen bolig de kan gjennomføre karantenen i, men som tvinges inn på karantenehotell likevel. Det har fått mange til å reagere.

Norske Anne Lise Brendmo (58) fortalte til Canariavisen i mars at hun var redd for å bli smittet da hun satt på karantenehotell.

I likhet med mange andre nordmenn reiste Brendmo til Gran Canaria på vinteren av helsemessige årsaker. Klimaet på Kanariøyene er spesielt gunstig for personer med astma, allergi, psoriasis, muskel- og leddplager.

Også jurister har reagert på tiltaket, som de mener kan være ulovlig.