Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

Vurderer obligatorisk maskebruk på nytt

av | 31.07.2020

Regjeringen på Kanariøyene vurderer nok en gang om de skal innføre obligatorisk maskebruk til enhver tid utenfor hjemmet.

På torsdag ble det klart at øyregjeringen nok en gang vurderer om det skal innføres obligatorisk maskebruk til enhver tid utenfor hjemmet, selv om sikkerhetsavstanden kan overholdes.

Talsmann for regjeringen, Julio Pérez, sier øyregjeringen planlegger å gjøre «nødvendige og viktige» endringer i smittevernreglene, og innrømmer at at masker også er nødvendige i flere situasjoner enn de er påkrevd for i dag.

Avgjøres på mandag

Pérez understreker at masker også er obligatorisk på Kanariøyene så lenge sikkerhetsavstanden ikke kan overholdes. Spørsmålet om masker skal bli obligatorisk til enhver tid skal diskuteres på mandag, etter at det kanariske folkehelseinstituttet har lagt frem sitt forslag.

– Det er mulig at masker blir påbudt i enkelte situasjoner hvor den ikke er det i dag. Det ser ikke ut til at det er nødvendig på åpne plasser. Det vi må gjøre er å finne en måte å handle på ved store flaskehalser og på familiefester, sa Pérez.

Regjeringen vingler

Kanariøyene er i dag den eneste regionen i Spania som ikke har innført obligatorisk maskebruk til enhver tid utenfor hjemmet. Madrid var den siste regionen i Spania som innførte dette forrige helg.

Et totalt maskepåbud har blitt vurdert på Kanariøyene tidligere, og regjeringen varslet først at dette ikke ville bli innført, før de raskt snudde og varslet et totalt maskepåbud. Kort tid etter snudde de nok en gang, og sa det ikke skulle bli strengere regler, men mer håndheving.

Mogán totalforbyr røyking på alle strender

 

Klarere regler

Pérez understreket under pressekonferansen viktigheten av å følge reglene, spesielt på lukkede steder, der folk samles, slik som familiefester og innendørs. Han forklarte videre at de ønsker å forbedre de nåværende reglene, og forhåpentligvis gjøre disse enklere og tydeligere, slik at de blir lettere for folk å følge, samtidig som politiet får klarere retningslinjer når de håndhever reglene.

– Det er unge mennesker og familier i lukkede som bekymrer oss mye, mer enn det å gå ut og se at ut av hundre mennesker er det fire av de som ikke bruker maske, la han til.

Stadig flere yngre blir smittet

Den siste tiden har helsemyndighetene sett med bekymring på at stadig flere unge mennesker blir smittet. Økningen i denne aldersgruppen øker faren for smittespredning fordi mange er symptomfrie.

Regjeringen frykter at fester og sammenkomster med mange unge mennesker er steder der reglene ikke blir overholdt, slik Canariavisen skrev om 21. juni.

Under slike arrangementer som i videoen over skal alle benytte maske, ettersom sikkerhetsavstanden på 1,5 meter ikke kan overholdes. Likevel må politiet stadig gripe inn i slike smittefarlige fester, hvor unge deltakere ikke følger reglene.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...