ARKIVFOTO: Fra en tidligere demonstrasjon Vox avholdt i januar 2020 på Tenerife. Skjermdump: Canarias Ahora/Youtube

Ytre høyre-partiet Vox skal demonstrere mot innvandring på Tenerife


Det kontroversielle ytre høyre-partiet Vox har kunngjort at de vil demonstrere mot illegal innvandring og den økonomiske krisen i Santa Cruz de Tenerife på lørdag.

Klokken 12 skal en bilkortesje kjøre fra Parque Marítimo og følge en fastsatt rute gjennom byen.

Det skal også demonstreres til fots i Avenida Tres de Mayo, og parolen for demonstrasjonen skal ifølge partiet være «¡Protejamos Canarias! La oss beskytte Kanariøyene!».

Talsperson for indistri, handel og turisme fra Vox, Patricia Rueda skal delta på demonstrasjonen.

– Situasjonen er uholdbar og vi må gi et kraftig og øyeblikket svar på denne tragedien i gatene, som truer nåtiden og fremtiden til våre familier, skriver partiet i en pressemelding.

Vil bruke marinen

Den kontroversielle partilederen Santiago Abascal har tidligere deltatt på demonstrasjoner mot innlosjering av migranter på hotell i Puerto Rico.

I tillegg til å sette marinen til å stoppe båtene før de kommer inn i spansk farvann krever Abascal også umiddelbar hjemsendelse av migrantene som har kommet til øygruppen.

Den kontroversielle partilederen i Ytre høyre-partiet Vox taler til pressen i Puerto Rico på Gran Canaria 4. desember. Foto: Bård Ove Myhr

– En nifs følelse

– Halvveis ned til bensinstasjonen kom politiet løpende mot oss, før et følge med Abascal og hans gorillaer kommer i motsatt retning. Demonstrasjonen gikk i oppløsning og mange begynte å hylle han med jubel og parolen «Abascal, Presidente, Presidente». Det var nesten en nifs følelse, forteller frilansfotograf Bård Ove Myhr som dokumenterte demonstrasjonen 4. desember 2020 i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.