Siste

Anfi Club Norway: –⁠ Andelene er sikre


Interesseorganisasjon for norske andelseiere på Anfi sier ukene til deres medlemmer er sikre.

Tidligere denne uken skrev Canariavisen at Anfi drukner i gjeld som følge av skredet av rettsaker mot Anfi Sales og Anfi Resorts. I tillegg til at Anfi må gi fra seg eiendom for å dekke de mange og høye erstatningskravene fra tidligere kunder, er de også under etterforskning for å ha unndratt store summer for å unngå tvangsinnkreving av gjelden.

Denne saken fikk stor oppmerksomhet, og i etterkant av publiseringen har Canariavisen fått en rekke henvendelser.

Det har også den norske interesseorganisasjonen for andelseiere, Anfi Club Norway. De så seg nødt til å sende ut en e-post til alle sine medlemmer dagen etter publiseringen, i et forsøk på å berolige skremte Anfi-eiere.

I e-posten skriver de blant annet følgende:
«Våre timeshareuker er ikke part i disse kravene og våre timeshare uker med våre rettigheter er således ikke direkte berørt.»

Frykter for ukene sine

I kjølevannet av avsløringen har mange andelseiere naturlig nok fryktet at dette vil gå ut over deres uker på Anfi. Det er det liten grunn til å frykte ifølge Anfi Club Norway.

– Andelene er sikre. Resortene våre har egne regnskap og driftes hver for seg. Det gjør at Anfi Sales og Anfi Resorts egentlig ikke er borti resortene hvor leilighetene våre er, og derfor ser vi på andelene som sikre, sier leder for Anfi Club Norway, Vigdis Myhre til Canariavisen.

– For lite informasjon

Mange medlemmer i Anfi Club Norway er nå frustrerte over mangelen på informasjon fra ledelsen på Anfi. Rettsakene mot Anfi-gruppen har økt i omfang og antall siden 2015, da høyesterett avgjorde at kontraktene Anfi opererte med var ulovlige.

– Det som hele vært for lite informasjon og følelsen av at vi står i ingenmannsland fordi informasjonen fra ledelsen har vært dårlig. Det skaper noe frustrasjon hos medlemmene våre. Selv om de vet at vi takler dette så er ikke det noen god ting. Vi prøver jo å være veldig konkrete på at andelen din, den er sikker, sier Myhre.

Diktatorisk eier

Mange av problemene i Anfi-gruppen skal ha kommet etter at Santana Cazorla overtok makten. Cazorla sitter som styreleder med dobbeltstemme, og har dermed en avgjørende maktposisjon i Anfi-gruppen. Cazorla har fått kritikk, og omtales av en andelseier Canariavisen har snakket med som en «diktatorisk eier».

I dag står Lopesan som passiv eier uten makt i selskapet, samtidig som Santana Cazorla ble begjært konkurs i mars.

Frykter avvikling av driften

Flere andelseiere har tatt kontakt med Canariavisen fordi de frykter at driften på Anfi på avvikles. En leser som ikke ønsker å fremstå med navn mener det hjelper lite å ha en reservasjon på et hotellrom hvis hotellet er stengt.

Anfi Club Norway mener det ikke er grunn til å frykte dette, og sier de føler seg trygge på Lopesan. Myhre legger ikke skjul på at deres interesseorganisasjon ønsker Cazorla ut av sin styrende posisjon i Anfi, og at de håper Lopesan kan overta denne rollen.

– Ja, selvfølgelig gjør vi det. Vi regner han (Lopesan red.anm.) for å kunne hotelldrift og service til hotellgjester og medlemmer hos oss, og det anser vi som en fordel. Han er jo en pengesterk mann, og vi føler oss trygge på han.

– Vi kan ikke hoppe på bordet

Etter at Cazorla overtok makten i styret innførte Anfi et reservasjonssystem som diskriminerte folk med privatkjøpte flytende uker på Anfi. Dette førte til at andelseiere som kjøpte sine uker privat fikk store problemer med å bruke disse ukene. Anfi Club Norway møtte i den saken kritikk for å ikke ha gjort nok for disse kundene.

– Vi kan ikke hoppe på bordet til eieren å trampe selv om vi ønsker å gjøre det, så vi må prøve å holde en dialog, da kommer vi alltid ut best. Hvis vi slåss med store ord og sabler kommer vi ingen vei, da er det krig. Vi ønsker ikke å bruke sabler og hammer å slå folk i hodet, vi ønsker å komme til målet med ryddig dialog.

– Ingen av oss er enige i at de diskriminerer privatkjøpte, det er jo bare tull. De betaler vedlikeholdsavgifter men de har ikke betalt like mye for leiligheten fordi de har kjøpt dem av et familiemedlem eller privatpersoner som har blitt syke eller har dødd, og de sitter i vanskelige situasjoner og ønsker å selge andelen sin. Anfi har aldri gått inn å laget en skikkelig videresalgsystem, og det er et problem, forklarer Myhre.