DEMONSTRERTE: Innbyggere i Maspalomas og Playa del Inglés demonstrerte mot ulovlig innvandring og for bedre sikkerhet i kommunen. Video: @eurocops1

Demonstrerte for bedre sikkerhet og kontroll i Maspalomas


Denne lørdagen ble det arrangert innbyggerdemonstrasjon i Playa del Inglés og Maspalomas. Innbyggerne krever mer sikkerhet og bedre kontroll over migrantene.

Til å begynne med var det få deltakere, men det kom stadig flere mennesker til. Protestaksjonen kommer etter flere hendelser som involverer migranter den siste perioden, inkludert slåsskamper, overfall og trusler.

Rundt femti personer skal ha deltatt til sammen, og demonstrantene gikk gjennom hovedgatene i San Fernando de Maspalomas og Playa del Inglés.

Demonstrasjonen ble avholdt uten hendelser, og var fredelig.

I front gikk demonstranter med et banner påskrevet «For en øy uten vold, for mer sikkerhet i gatene, for kontroll over ulovlig innvandring», og det ble ropt paroler om mer sikkerhet i gatene.

Høyreradikale vil demonstrere i Arguineguín

I mars har den høyreradikale organisasjonen Identitarios varslet demonstrasjoner i Arguineguín.

Selv om det ikke kan utelukkes at noen av de samme personene er involvert, er det ingenting som tyder på at disse hadde et organisert nærvær under lørdagens demonstrasjon i Maspalomas.

Den siste tiden har flere grupper på nettet delt falske nyheter og rasistiske innlegg. Etter flere voldshendelser både i Las Palmas og sør på Gran Canaria har politiet advart mot fremveksten av slike innvandringsfientlige grupper.