Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseFra mandag får du lov til dette på Kanariøyene

av | 20.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Fra mandag går sannsynligvis alle Kanariøyene inn i fase 2, og Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote og La Palma følger etter La Gomera, El Hierro og La Graciosa – som fikk gå til fase 2 allerede forrige uke.

Nye friheter… og ny forvirring

Med en ny fase kommer nye friheter, slik som bruk av strendene for bading og andre aktiviteter. Imidlertid betyr en ny fase også ny forvirring – noe som nærmest har blitt en vanesak når regjeringen gjør endringer i tiltakene mot coronaviruset.

For å unngå litt av denne forvirringen hadde den kanariske regjeringen et teknisk møte med kommuneføderasjonen (Fecam) i går, hvor regjeringen la frem sin plan for tiltak og nye friheter i fase 2.

Strendene åpner

For mange vil nok fase 2 falle i smak, for når Kanariøyene trer inn i det gode selskap får vi nok en gang lov til å ta oss et bad i havet eller slikke sol på stranda.

Selvsagt blir det en rekke begrensninger på strandbruken, men dette er likevel en frihet mange har ventet på.

Slik blir bruken av strender regulert i fase 2

  • Du kan bade og sole deg, men dusjer, fotbad og rekreasjonsområder i sanda vil være stengt.
  • Røde Kors vil i samarbeid med det lokale politiet overvåke strendene, for å sikre at sikkerhetsavstanden overholdes.
  • Flere steder vil det være satt opp egne soner for enkeltpersoner og familier, slik at disse holder avstanden. Mogán kommune har for eksempel lagt en plan for å skille strandgjestene fra hverandre med tau og stolper.
  • Det blir ingen tidsbegrensning eller bestemte tider på strendene, slik det er for gåturer og trening.

Vær obs på at det kan komme endringer i disse retningslinjene, slik det som regel gjør når det gjøres endringer i tiltakene. Vi oppdaterer denne saken hvis det kommer endringer. 

Saken fortsetter under annonsen.


Mogán kommune vil dele opp strendene i soner slik at sikkerhetsavstanden blir overholdt. Foto: Mogán kommune

Etterlyser klare retningslinjer

På nasjonalt nivå har det foregått en debatt om detaljene rundt kontroll av strendene. Flere kystkommuner har etterlyst klare retningslinjer fra regjeringen, både når det gjelder adgangskontroll og overvåkning av strendene. Kommunene ønsker klarhet i hvem som skal ha ansvaret, og hvordan hygienen skal iverates.

Det vil uten tvil komme endringer i reguleringene, og ettersom kommunene selv har ansvaret for håndhevingen vil det kunne bli lokale forskjeller i hvordan dette håndheves.

Fase 2 kommer også med en rekke andre friheter, som du kan lese mer om her.

 

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...