Dette er menyen som ga de Michelin-stjerne

Gran Canarias nye stjernekokk imponerer. 

Publisert Sist oppdatert

Muxgo, ledet av Tejedas egen stjernekokk Borja Marrero, har fått en etterlengtet Michelin-stjerne i 2025-guiden

Restauranten ligger i Hotel Santa Catalina i Las Palmas og er nå den eneste på Gran Canaria med to Michelin-stjerner - en grønn for sitt arbeid med bærekraftig mat og en "vanlig" stjerne. 

Muxgo byr på en gastronomisk opplevelse som hyller lokale råvarer og tradisjoner på Gran Canaria, med produkter fra kokkens egen gård i Tejeda. 

På menyen finner vi tre ulike smaksmenyer, blant annet med inspirasjon fra Tejedas natur og Mogáns yrende marineliv, lokale grønnsaker og egenproduserte oster - alt med en moderne vri som samtidig er forankgret i kanariske tradisjoner. 

Borja Marrero driver Muxgo. Der serverer han mat fra egen gård.

De tre smaksmenyene

"Lo más profundo de Tejeda" er Muxgos signaturmeny og en hyllest til det dype landskapet i Tejeda. 

Denne menyen beskrives som en symfoni av smaker og teknikker, med retter som kanarisk furubark og syltet sesongfrukt.

Høydepunktene inkluderer krem av stekt løk og trebolina, ledsaget av Mogán-reker og potet konfiteret i saueostmelk, panert med reke-korall. 

Den varme ostesuppen, bundet sammen med bienmesabe, og dagens fangst med sitrus-alfalfavelouté, røkt med oliventre fra Tejeda, er bokstavelig talt en munnfull på alle måter. 

Avslutningen er en delikat mille feuille med furubark fra den berømte kanarifuruen. 

"Los orígenes" er den kortere smaksmenyen og gir en mer kompakt, men like imponerende opplevelse. 

Den er skapt for de som vil utforske essensen av øyas kulinariske tradisjoner på litt kortere tid. 

Menyen byr på villurt-tartare badet i saueostmelk, en varm og aromatisk ravine-sukkerrørsuppe, kanarisk brønnkarsesuppen og en fyldig og mør geitgryte. 

Til dessert serveres kaktusfrukt fra Gran Canaria. 

"Menú Ejecutivo" er det perfekte valget for de som vil ha et enklere måltid. Enklere her betyr passende mengder til lunsj, for eksotisk er det likevel. 

Gjestene kan velge mellom to forretter og to sesongbaserte hovedretter.

Måltidet rundes av med en dessert og Muxgos egne håndlagde oster servert som petit four. 

Powered by Labrador CMS