Smittestatus på Kanariøyene

174

Aktive tilfeller

162

Døde

Ryanair-streiken har så langt ikke påvirket Kanariøyene

av | 01.09.2019

De kabinansatte i Ryanair startet denne søndagen sin streik på grunn av basenedleggelsene på Kanariøyene – men så langt har ikke streiken påvirket øygruppen.

Dette er i følge fagforeningen USO på grunn av de strenge kravene til minimumstjenester som har blitt fastsatt i forbindelse med streiken.

Fagforeningene mener Ryanair forsøker å presse myndighetene for penger når de truer med å legge ned sine baser, men Ryanair har nektet for dette, og sier nedleggelsen er uunngåelig.

I følge Ryanair må basene på Gran Canaria og Tenerife Sør legges ned på grunn av forsinkelser i flyleveranser fra Boeing, og dårlig passasjergrunnlag på vinteren.

Noe forsinkelser

USO sin representant på Tenerife Sør, Lucía Gajdova, indikerer at alle planlagte flyvninger, både fra Tenerife Sør, Lanzarote, og Gran Canaria, tok av med noe forsinkelser i dag, men ikke på grunn av streiken. En teknisk feil hos fransk luftkontroll skal ha ført til disse forsinkelsene.

I dag hadde fire fly avgang fra Tenerife, to fra Lanzarote, og tre fra Gran Canaria.

Gajdova understreker at minimumstjenestene som har blitt pålagt av utviklingsdepartementet har blitt oppfylt, som er 100% av normal kapasitet.

– Dette har aldri skjedd under streik tidligere, sier Gajdova.

Bruker portugisisk personell

Enkelte flyvninger kan bli påvirket av streiken søndag ettermiddag og kveld, men Ryanair har valgt å sette inn personell fra andre land på strekninger der dette kan skje.

Ruten mellom Tenerife og Porto blir f.eks. bemannet med ansatte fra Portugal.

– Dette er fullstendig ulovlig, sier Gajdova.

Seks flyvninger kansellert

Selv om Kanariøyene har sluppet unna problemer på grunn av streiken, merkes det andre steder i Spania. Selskapet har kansellert seks flyvninger, blant annet mellom Barcelona, Sevilla, og Milan, og Madrid og Santiago de Compostela.

Søndag er første dag i en ti dager lang streik blant de kabinansatte i Ryanair. I de kommende dagene går også flere piloter ut i streik i Spania, og det forventes ytterligere kanselleringer, forsinkelser, og problemer for de reisende.

Ryanair-streik: streikedatoer, kabinansatte:

1., 2., 6., 8., 13., 15., 20., 22., 27., og 29. september.

Ryanair-streik: streikedatoer, piloter:

19., 20., 22., 27., og 29. september.

Dette har du krav på hvis du blir påvirket av streiken:

Først av alt er det viktig at du kontakter Ryanair, eller holder deg oppdatert på deres nettsider for informasjon om din reise.

  • Møt opp på flyplassen hvis du ikke har fått en annen beskjed.
  • Hvis flyet blir innstilt har du rett på pengene tilbake, ombooking, eller en reise på et annet tidspunkt.
  • Er flyet forsinket mer enn fem timer har du også rett på pengene tilbake, ombooking, eller å reise på et annet tidspunkt.
  • Flyselskapet skal ta vare på deg. De skal ordne med mat og hotell hvis du venter på at flyet skal komme i lufta eller hvis du booker om.
  • Du kan ha krav på kompensasjon i henhold til EU-regler. Krav om dette sendes til flyselskapet direkte. Det finnes også selskaper som spesialiserer seg på å hente inn kompensasjon for deg. Ofte er sjansen for kompensasjon større hvis du bruker disse selskapene, men de tar godt betalt dersom de vinner saken.

På Forbrukerrådets nettsider kan du enkelt sjekke dine rettigheter hvis det er streik, forsinkelse, eller kansellering av en flyvning.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Flyplassen på Fuerteventura skal bytte navn – får kritikk

Flyplassen på Fuerteventura skal bytte navn – får kritikk

Byrådet i Puerto del Rosario vil bytte navn på flyplassen, men møter kraftig kritikk fra flere hold. Etter at det ble klart at byrådet i Puerto del Rosario på Fuerteventura har besluttet å bytte navn på øyas flyplass fra Aeropuerto de Fuerteventura til Aeropuerto de...

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Innbyggerne i Tunte på Gran Canaria forsøker å blokkere for transporten av flyktninger som skal sendes dit for å sitte i karantene. Innbyggerne krever at de returnerer de hundre immigrantene som allerede har vært der i to måneder, og ikke tar inn de nye som har...

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, kunngjorde i går at sentrale og regionale myndigheter må komme til enighet om hvordan flyktningene skal tas hånd om når de ankommer øygruppen i småbåter. Regjeringen på Kanariøyene gjør det også klart at de er villige til å...

Tester app for å finne ledige parkeringsplasser i Las Palmas

Tester app for å finne ledige parkeringsplasser i Las Palmas

En ny app for å finne ledige parkeringsplasser i sanntid testes nå ut i Avenida Marítima i Las Palmas. SagulpaLPA Park skal informere deg om hvor det er ledige parkeringsplasser i regulerte parkeringsområder. Prosjektet testes ut i Las Palmas nå, og skal være i full...

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria

Nå åpner øyrådet flere populære campingplasser på Gran Canaria. Til sammen har disse kapasitet til 600 personer i hytter og 93 campingvogner og bobiler. Miljødepartementet har besluttet å gjenåpne fem camping-områder i fjellene på Gran Canaria fra lørdag. Utenom de...