Siste
STRENGERE TILTAK PÅ BORDET: Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, vurderer om strengere tiltak må på bordet dersom de ikke får begrenset smittespredningen. Foto: Gobierno de Canarias

Turister slipper fremdeles inn på Tenerife


Presidenten på Kanariøyene kunngjorde på torsdag at de nye inn- og utreiserestriksjonene på Tenerife ikke gjelder turister.

Torres kom med kunngjøringen etter et møte med turoperatøren TUI, som sier de planlegger å sende 100 000 turister til Kanariøyene denne måneden.

Ifølge TUI er øygruppen fremdeles etterspurt blant europeiske turister. Direktøren for hoteller, cruise og reiseopplevelser i TUI, Sebastian Ebel, har sagt at selskapet forventer å sende 100 000 turister til øygruppen denne måneden, som tilsvarer mellom 60-70% av normal etterspørsel.

Ebel forklarte under møtet at antallet reservasjoner har vært stødig den siste tiden.

Øyregjeringen innførte nylig en rekke nye restriksjoner på Tenerife, som vil gjelde fra lørdag. Dette inkluderer restriksjoner på inn- og utreise på Tenerife, et portforbud på kveldstid og strenge restriksjoner på besøk hos eldre og syke som bor på pleiehjem.

De nye restriksjonene kommer etter at smitten har økt dramatisk på Tenerife den siste tiden. På torsdag ble det kjent at presidenten i øyrådet på Tenerife har fått Covid-19.