Burde få doktorgrad i krisehåndtering som avskjedsgave
Har «æren» av å være presidenten som har ledet øygruppen gjennom desidert flest katastrofer
Dette er en lederartikkel. Den gir uttrykk for denne avisens mening.
Ángel Víctor Torres er Kanariøyenes president. Han er tidligere lærer. Og han har «æren» av å være presidenten som har ledet øygruppen gjennom desidert flest katastrofer. Ingen tidligere president på Kanariøyene kommer i nærheten.
Siden Torres satt seg
i presidentstolen for første gang, 16. juli 2019, har naturen stukket kjepper i hjulene for han, gang på gang.
Det skulle begynne med en stor skogbrann som herjet seg gjennom skogene på Gran Canaria i 2019.
Året etter kom coronapandemien og migrantkrisen. Tusenvis av migranter stod som sild i tønne i uverdige migrantleirer i Arguineguín, mens Torres fortvilt forsøkte å få regjeringen i Spania til å gjøre noe.
Feriegiganten Thomas Cook
gikk konkurs og rammet tusenvis av turister – viktige som de er for økonomien på Kanariøyene.
Som om ikke det var nok kom den historisk kraftige calimaen i 2020 som en sandbombe over øygruppen. Flyplassene var i kaos og tusenvis av turister satt sandfast.
Flere skogbranner, denne gangen i Tasarte, og i La Orotava.
Økonomisk sett
var nok pandemien det verste – en langdryg og verdensomspennende katastrofe som rammet Kanariøyene spesielt hardt, på grunn av avhengighet til turisme. Torres & Co måtte daglig forsvare strenge tiltak og regler i media. Skogbrann på Tenerife var det også – når det brant i vakre furuer i nasjonalparken rundt Teide.
La oss ikke glemme vulkanutbruddet på La Palma – nok en katastrofe som satt globale mediers søkelys på øygruppen.
Overivrige tabloider i USA og England måtte forsikres om at La Palma neppe kommer til å sende gigantiske tsunamier i retning kontinentene. Og tusenvis av evakuerte mistet sine hjem.
Det var en katastrofe som fikk tårene frem hos Torres, under en av hans mange pressekonferanser:At nyere dato
har vi uværet Hermine, med sine «historiske nedbørsmengder», som har ført til over 800 hendelser, nesten 2000 strømløse innbyggere, flom, oversvømmelse, trafikkulykker, stengte flyplasser og avlyste arrangementer.
Og blant det kanariske folk er folk både enige og uenige i Torres, politisk sett. Men nesten alle er enige om at få andre ville taklet de siste tre årene med en like behersket fremtoning som han. I krisetider betyr god kommunikasjon mye.
President Ángel Víctor Torres
burde få doktorgrad i krisehåndtering i avskjedsgave, når han en dag velger å tre av som politiker. Det er ikke uten grunn at det kanariske folk deler memes av han som dette: