Siste
Ørnulv Steen og kona Sissel tar over stafettpinnen frem mot jul. Foto: Sjømannskirken

Sjømannsprest Torgeir Vea på Tenerife slutter

Ørnulf Steen trår til som vikarprest frem til jul.


Sjømannsprest Torgeir Vea på Tenerife skal begynne i ny jobb som sokneprest på Vestlandet, melder Sjømannskirken på Tenerife. 

Den 9. november reiser han hjem til Norge. Kirken kan naturligvis ikke være presteløs, og frem til jul er det vikarløsning. 

Vikarpar mer lang erfaring

Samme dag ankommer Ørnulf Steen, som skal være både sjømannsprest og daglig leder. Sammen med han er kona Sissel Hodne Steen, som trer inn i vikariat som diakonal medarbeider. 

De to skal tjenestegjøre frem til over julaften, før et nytt vikarpar overtar stafettpinnen i januar, frem til en ny prest er på plass. Med andre ord blir det noen utskiftninger i vinter. 

Ørnulf Steen og Sissel er egentlig pensjonister begge to, men har lang fartstid innen kirken. 

De jobbet sammen på 80-tallet i Brasil, da for den brasilianske lutherske kirke, der paret blant annet jobbet med urfolk. 

Sissel har jobbet både innen kirken og med offentlig bistandsarbeid og global helse – og har blant annet vært generalkonsul i Rio de Janeiro. 

Ørnulf har vært sjømannsprest i Rio, og senere generalsekretær i Sjømannskirken frem til 2020. 

De har også jobbet med en rekke ulike sjømannskirker, blant annet på Gran Canaria, Kypros og i Rio de Janeiro etter at de ble pensjonister. 

Det er altså et reisevant par med lang erfaring som overtar stafettpinnen frem mot nyttår. 

– Nå gleder vi oss til å tjenestegjøre ved Sjømannskirken på Tenerife og bli kjent med folk som kommer dit, sier paret. 

 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.