Foto: Ving

Ving girer opp –⁠ satser på Kanariøyene i vinter


Som Canariavisen har skrevet om tidligere satser både flyselskaper og charterbyråene på Kanariøyene, både i sommer og til den kommende vintersesongen.

Både Norwegian, Wizz Air, Apollo, Ving, TUI og SAS planlegger flyvninger, så det er ventet hard konkurranse på disse rutene.

Turoperatøren Ving starter oppvarmingen med ukentlige avganger fra 23. juni, forteller Ving-sjefen i Norge:

– Nå gleder vi oss til at vi snart er på vingene igjen med vårt eget flyselskap Sunclass. Første avgang til Gran Canaria er planlagt til 23. juni. Vi flyr til Las Palmas hver onsdag fra Gardermoen gjennom hele sommeren, sier Country Manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, til Canariavisen. 

Les også: 

Canariavisen var med da første charterfly for sommeren fra Sverige landet i går

Girer opp i oktober

Men det er først fra oktober det gires opp, og nordmenn kan da se frem til avganger fra en rekke flyplasser i Norge.

– Den 23. oktober er det dags å starte opp lørdagsavgangene fra Oslo Gardermoen. I vintersesongen flyr vi til Gran Canaria fra 12 avreiseflyplasser i Norge. Til Tenerife flyr vi fra de fire største, forteller Zachrisson.

Avganger er planlagt fra Ålesund, Bergen, Bodø, Evenes, Haugesund, Kristiansand, Stavanger Molde, Oslo Gardermoen, Tromsø, Trondheim og Torp Sandefjord til Gran Canaria fra oktober.

Til Tenerife går det fly fra Oslo Gardermoen, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Les også: 

Slik får du de billigste flybillettene

Positive til koronasertifikat

Ving er også positive til at det nye koronasertifikatet vil hjelpe på reiselysten hos nordmenn. EU-parlamentet stemte for et felles sertifikat som skal gjøre reising tryggere og enklere 29. april.

– Vi er veldig positive til at det er avtalt en felles standard innen EU, og jo tidligere den kan implementeres, desto bedre. Det samme gjelder forslaget om at tester skal være gratis, slik at alle kan reise trygt og på like vilkår, sier Zachrisson.

Les også: 

Ut å fly? Denne siden gir deg full oversikt over reiseregler som gjelder

Gran Canaria er favoritten

Også TUI satser på Kanariøyene i vintersesongen 2021/2022.

– Kanariøyene har alltid vært, og er fortsatt nordmenns feriefavoritt. Slik situasjonen er akkurat nå så ser vi over og justerer tilbudet vårt løpende, men vi håper vi kan gjennomføre reisene våre som planlagt, sier communications manager i TUI Norge, Nora Aspengren, til Canariavisen.

Til nettstedet Flysmart24 forklarer Aspengren at Kanariøyene og Hellas er på topp.

– Ja, vi ser mange av de samme trendene her i Norge. For vår del stikker Hellas seg veldig ut for sommeren, og Gran Canaria for vinteren. Kanariøyene selger ganske stabilt, men Gran Canaria er naturligvis den mest populære destinasjonen. Mallorca begynner å booke litt mer, men volumene er nå vesentlig større til Kanariøyene og Hellas, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI.