Canariavisen var med da første charterfly for sommeren fra Sverige landet i går

Select Page

Canariavisen var med da første charterfly for sommeren fra Sverige landet i går

Her lander vi på Gran Canaria. Video: Canariavisen

Av Leo Lunde
Publisert 6. mai 2021 kl. 07:00

Sist oppdatert 6. mai 2021 kl. 18:42

Av Leo Lunde
Publisert 6. mai 2021 kl. 07:00

Sist oppdatert 6. mai 2021 kl. 18:42

I går landet det første charterflyet for sommeren fra Sverige på Gran Canaria, og Canariavisen var med på flyet.

Vi tok av fra en regntung Arlanda flyplass i Stockholm, og landet noen timer senere på solfyllte Gran Canaria. Stemningen var god under hele reisen, og det var tydelig at humøret var på topp hos de ferieglade svenskene.

Også mannskapet om bord var glade for å være på vingene igjen, og fortalte oss at de håper også Norge og Danmark åpner for reiser igjen snart.

Turen startet på regntunge Arlanda i Stockholm. Foto: Canariavisen

Fullbooket

Flyet var fullstendig fullbooket, noe også Ving bekrefter i sin pressemelding på onsdag. Også de neste tre avgangene er fullbooket, skriver selskapet.

Onsdagens avgang til Gran Canaria er den første sommerdestinasjonen som åpnes av Ving i Sverige. Deretter følger Mallorca 22. mai. Også Kreta og Rhodos står på sommerplanen.

Velkommen ombord! Foto: Canariavisen

Ifølge en undersøkelse som Ving har utført svarte 53% av svenskene at de er mer villige til å bestille reiser nå enn for en måned siden. I pressemeldingen skriver Ving at bestillingene for sensommeren har økt med 70%.

– Det merkes tydelig at mange vil dra da de to første avgangene her i mai er helt fullbookede. Flest bestillinger er det ellers på sensommeren, juli – september, der nybestillingene har økt med 70% sammenlignet med for tre uker siden, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Ving.

Servering var det! Foto: Canariavisen

I første fase flyr ving fra Arlanda, Landvetter og Sturup, før de øker med avganger fra flere distrikter i Sverige.

Coronaprøve

For å reise til Kanariøyene må man ha en negativ coronaprøve. Denne subsidierer Ving gjennom testpartneren Vaccina i Sverige. Dermed kostet prøven 499,- svenske kroner, og testresultatet var klart på noen få timer.

Etter vår erfaring kan det være knotete å få test i Sverige uten svensk personnummer. Flere testsenter krever nemlig dette. Hos Vaccina er det derimot også mulig å teste seg for nordmenn som skal reise med Ving fra Sverige. Vaccina informerer riktignok ikke om denne “uoffisielle” muligheten, men løsningen er å fylle inn fødselsdato når man bestiller, men bytte ut personnummer-delen med “1212”.

Hvor lenge eller hvor godt dette fungerer for den enkelte kan vi ikke garantere, men da vi testet fungerte det glimrende. Tipset fikk vi fra Vaccina forrige gang vi skulle få luft under vingene.

Vakre Gran Canaria under skyene. Foto: Canariavisen

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse
Annonse