Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

av | 12.07.2020

Kanariske bedrifter advarer mot at små bedrifter ikke vil kunne åpne igjen etter helsekrisen hvis ikke turisten tar seg opp.

De små og mellomstore bedriftene på øyene er klare på at ordningen for permitteringslønn (ERTE) ut året er avgjørende for å redde turist- og varehandelen.

En høy prosentandel av de små og mellomstore bedriftene på Kanariøyene har stengt dørene på grunn av coronaviruspandemien. Mange av de kan aldri åpne igjen.

Avhengige av turister

Stadig flere skilter med «til salgs» og «til leie» dukker opp i små butikkvinduer på Kanariøyene, og bærer vitne om hvordan bedriftene går under. Dette er spesielt tydelig i områder som i lang tid har vært avhengige av turistene for å få hjulene til å gå rundt.

Presidenten i assosiasjonen Cecapyme, José Juan Socas, frykter at rundt 25 prosent av bedriftene på gatenivå nå må stenge for godt hvis ikke forbruket tar seg opp.

– Vi har ikke offisielle tall om konsekvensene av Covid-19-krisen for små og mellomstore bedrifter i varehandelen enda, men det er tydelig at det er bedrifter som ikke har klart seg i disse fire månedene fordi de levde fra dag til dag, forklarer Socas til Canarias7.

Forbruket må opp

– For en stor andel av butikkene som gjenåpner vil de være avhengige av ERTE-ordningen (permitteringslønn, red.anm.) frem til forbruket tar seg opp og de kan gjenåpne med et minimumsnivå for å overleve, legger han til.

Om balansen vipper mot gjenåpning eller endelig stenging vil i stor grad avhenge av at turistene kommer tilbake til øyene.

– Vi må ikke glemme at det er mange importører på Kanariøyene hvor 90% av kundene er hoteller og restauranter, som har hatt store problemer. Innenfor turismesektoren er det mange spesialiserte selskaper som tilbyr sine tjenester til turismesektoren, slik som industrielle vaskerier, og som vil bruke lang tid på å komme seg på bena igjen.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...