Annonse

– Ubegripelig, sier regjeringsdelegaten om dommer som festet

Men dommeren selv hevder det ikke var en konvensjonell fest.

Av Leo Lunde
Publisert 20. februar 2021 kl. 00:00

Av Leo Lunde
Publisert 20. februar 2021 kl. 00:00

Annonse

På torsdag rykket Guardia Civil ut til en fest på Lanzarote, etter at naboer tipset om mulige brudd på smittevernreglene i Yaiza.

Når agentene kom til stedet skal de angivelig ha funnet 12 personer som danset, uten å overholde sikkerhetsavstanden, uten munnbind, og i tillegg flere som ikke bodde sammen.

Dette strider mot nåværende smittevernregler på Lanzarote, som er i nivå 4 på grunn av den ukontrollerte smittesituasjonen.

Kilde hevder dommeren aldri var på fest

Nå har imidlertid kilder som står nær dommeren gått ut med sin versjon til avisen Canarias 7. De hevder det aldri var en fest.

Den samme kilden sier til avisen av hendelsen fant sted i to hus med rundt 300 meters avstand fra hverandre, og at det var et par mennesker i hvert hus.

– Den ettermiddagen hadde fire personer som er barn av parene ankommet og holdt en fest på terrassen, men ikke dommeren, skal kilden ha forklart til avisen.

Han var ifølge den samme kilden sammen med sine kone og så på tv, skriver avisen.

Dommeren skal heller ikke ha identifisert seg som dette når agentene ankom. Han skal derimot, ifølge kilden, ha samlet de mindreårige som festet, ettersom de hadde gjemt seg da politiet kom.

Kilden hevder videre at han først skal ha identifisert seg som dommer i samtale med betjentene, vært respektfull, og at dommeren tidligere har blitt dekorert av Guardia Civil – en institusjon han har dyp respekt for.

Kilden forklarer også til avisen at kvinnen som angivelig jobber i justisadministrasjonen ikke gjør dette, men er praktiserende advokat på øya.

Stemmer ikke med versjonen til Guardia Civil

Denne versjonen av hendelsene stemmer ikke med politirapporten fra agentene i Guardia Civil.

Da agentene ankom stedet like etter klokken 20 skal en dommer som var på festen ha kritisert agentene, og hevdet at aksjonen var «uforholdsmessig», før han angivelig krevde at hver betjent identifiserte seg for han i tur og orden.

På festen skal det ha vært minst 12 deltakere. Når agentene introduserte seg selv og forklarte hvorfor de var på stedet skal dommeren ha sagt «ingenting av det er sant» til Guardia Civil.

Det var også avisen Canarias 7 som omtalte saken først.

Fordømmer hendelsen

I etterkant av at saken ble kjent på torsdag har regjeringens delegat på Kanariøyene, Anselmo Pestana, fordømt hendelsen.

– Jeg forstår ikke hvordan folk fortsatt gjør slike feil i dag, sa han til journalister på fredag.

Han kalte hendelsen «ubegripelig».

– I møte med slike hendelser fortsetter vi å be om individuelt ansvar, utover det faktum at det kan komme bøter, fordi bøter ikke kurerer oss for tapet av en kjær, av å sette familien, kollegaer og vennskap i fare, sa Pestana.

I videoen som ble filmet av Guardia Civil kan man tydelig se at flere sitter ved bordene og at enkelte også danser.

– Ikke en fest

Dommeren har i ettertid hevdet at det ikke var en vanlig fest.

– Det var ikke en fest slik det er mulig å tolke en konvensjonell fest, har dommeren sagt gjennom offisielle kanaler til mediene.

Når Guardia Civil konfronterer personene hevder en person at det ikke er noen fest, og at de har samlet seg for å «spise i fred».

– Hvis det ikke er en fest, de danset jo alle, svarer agenten.

Kilder i politiet har bekreftet overfor Canarias Ahora at tretten agenter fra det lokale politiet og Guardia Civil rykket ut til huset etter at begge hadde fått klager fra naboer.

Vitner beskrev at man kunne se festingen fordi en av deltakerne la ut bilder på Instagram, skriver avisen.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse
Annonse