Betaler ferien for 50 000 heldige innbyggere

Select Page

Betaler ferien for 50 000 heldige innbyggere

Øyregjeringen skal trekke 50 000 vinnere som får et gavekort på 200 euro hver, så lenge ferien foregår på øygruppen.

Foto: Envato Elements

Av Leo Lunde
Publisert 9. juni 2021 kl. 22:45

Av Leo Lunde
Publisert 9. juni 2021 kl. 22:45

I likhet med flere andre spanske regioner har også Kanariøyene innført en ordning hvor de dekker deler av feriekostnadene for egne innbyggere, hvis de velger å feriere lokalt.

Dette er et tiltak for å stimulere en hardt presset turistsektor på øygruppen. Ordningen i seg selv koster øyregjeringen 15 millioner euro. For å promotere trekningen slik at flest mulig melder seg på, skal det også brukes en million euro på markedsføring.

Trekning i juli

I begynnelsen av juli kan derfor innbyggere på Kanariøyene som er over 18 år registrere seg på nettsiden somosafortunados.com, som er opprettet av øyregjeringen.

Blant de som registrerer seg velges det ut 50 000 heldige innbyggere som får et gavekort på 200 euro til bruk på ferieopphold. Trekningen skjer 14. juli.

Lokal turisme er avgjørende

Lokal turisme har vært avgjørende for hotellene på Kanariøyene under pandemien.

– Lokal turisme utgjorde 36% av etterspørselen i fjor sommer, sammenlignet med 19% i 2019, forklarer turistministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla.

Nesten 370 000 kanariere la ferien til en av øyene i fjor sommer.

Forhåndsbetalt kort

De heldige vil få et forhåndsbetalt kort som de kan bruke på hoteller eller hos reisebyråer. De bedriftene som vil delta i ordningen må være registrert i Kanariøyenes turistregister, og må ha en betalingsterminal.

Hoteller og reisebyråer kan registrere seg for å delta innen 21. juni. En uke senere vil listen over hvor vinnerne kan benytte kortet bli publisert.

Gavekortet kan brukes til å betale en hvilken som helst tjeneste hos bedrifter som er registrert i ordningen.

Video: Er dette Kanariøyenes mest unike strand?

Krav til vinnere

Det stilles også krav til vinnerne.

Disse må bruke minst 200 euro av egen lomme på ferien hvis det dreier seg om booking direkte med hoteller, eller bestille minimum fem dagers opphold fra juli til september, eller tre fra oktober til desember, dersom bookingen skjer via reisebyrå.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse