Arkivfoto av Policia Local i Mogán kommune. Foto: Canariavisen
Meninger:

Det blir nok det nye «tangapolitiet» som skal passe på oss

Det blir nok det nye politikorpset – for øvrig den femte politietat på Kanariøyene – bedre kjent som “bekledningspolitiet” eller “tangapolitiet”, som skal passe på oss.


Dette er en meningsartikkel. Den gir uttrykk for skribentens mening. 

Dagbladet, Flysmart24 og flere andre nettaviser hadde for en tid siden artikler med overskrifter som “Lut lei vulgær-turistene”. 

Flysmart24 skriver: 

– Som den siste av flere har nå Mogan kommune sør på Gran Canaria utarbeidet nye regler for hvilke påkledninger som er tillatt og ikke i det offentlige rom.

Videre skriver de at det “skal svi på pungen” å ignorere de nye reglene. 

– Myndighetene har utarbeidet bøtenivåer på opp mot 3 000 euro, over 30 000 norske kroner, for de alvorligste bruddene, advarer Flysmart24. 

At det å gå i bar overkropp skal regnes som “meget alvorlig” er lite trolig, i en forskrift som også tar for seg råkjøring med vannscooter der folk bader. De høyeste bøtesatsene på 3 000 euro er nemlig forbeholdt de verste bruddene.

Likevel valgte også Dagbladet å fyre på med overskriften “Dette koster deg 30 000 kroner”, med henvisning til Flysmart24 og Canarian Weekly

Naken eller delvis naken?

Heretter skal det være forbudt å sprade rundt i det offentlige rom “naken eller delvis naken”, skriver Flysmart24. De linker også til avisen Canarian Weekly, som konkretiserer at det blir “forbudt å gå ute uten å være iført en t-skjorte eller topp, eller bare iført badetøy”. 

Forslaget er på høring i Mogán kommune, som det selvfølgelig hør og bør i et demokratisk land, opplyses det, men kommunen vil ikke uttale seg enda. Så da så. 

Selvfølgelig kan det være litt «usømmelig» å gå baris i det offentlig rom. Sitte delvis naken på cafè i bla tanga, badetøy eller undertøy må vel defineres som litt usømmelig dersom cafeen ikke ligger på stranden. På cafeer bør man vel ha litt anstendighet, eller?

Fra alvor til spøk:

Den neste reglen blir vel fengsel for oss nordmenn med mange års forvaring, for å ha sokker i sandalene også. 

Det blir nok det nye politikorpset – for øvrig den femte politietat på Kanariøyene – bedre kjent som “bekledningspolitiet” eller “tangapolitiet”, som skal passe på oss. 

Ikke glem at den type politi finnes i andre land. 

Konklusjonen må derfor bli:

Vi oppfordres, før regelen trer i kraft, om å kle på oss i det offentlige rom (ikke sandalsokkene).

Ha en riktig varm desember alle sammen, og god jul!

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.