Annonse

Det første de gjorde var å grave ned passene

En gruppe migranter som ankom Lanzarote gravde ned passene sine i et håp om å stoppe hjemsendelse.

Migranter demonstrerer mot forholdene i Las Raices-leiren og mot at de holdes fast på Kanariøyene. Foto: Asamblea de apoyo a migrantes en Tenerife

Av Leo Lunde
Publisert 30. april 2021 kl. 08:00

Av Leo Lunde
Publisert 30. april 2021 kl. 08:00

Da en gruppe migranter fra Marokko ankom Lanzarote etter en fire dagers tur på det åpne havet var det første de gjorde å begrave passene sine. Dette gjorde de i et håp om at det skulle hindre retur til hjemlandet, skriver avisen La Provincia.

Dette var planen helt siden avreise: det første som skulle gjøres var å begrave passene, som allerede var laminert og godt pakket inn.

Fryktet hjemsendelse

Dermed håpet de at politiet ikke kunne fullføre identifiseringen. Frykten for å bli sendt hjem til Marokko, som de forlot på grunn av manglende jobbmuligheter, var stor.

Etter å ha betalt 3000 euro per person for billetten var frykten for å bli hjemsendt stor, forklarer deres advokat Loueila Mint El Mamy til nyhetsbyrået Efe.

Hun fikk jobben med å grave opp passene, som de nå håper kan brukes for å reise til Spania. Her har de familie som venter på de.

Overlevelsesmekanisme

Advokaten mener det var en overlevelsesmekanisme å grave ned passene, men at nettopp denne handlingen kunne kostet de muligheten til å reise videre.

Passene fant advokaten begravd i et forlatt område i Arrieta nord på Lanzarote.

Advokaten mener handlingen viser hvor redde migrantene er for å bli hjemsendt.

Foreløpig bor migrantene i Las Raices-leiren på Tenerife, men om få dager håper de på å få reise.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse