Annonse

Fikk bot på 1500 euro for å fly til Lanzarote med Covid-19

Passasjeren som reiste fra Madrid til Lanzarote uten å vente på prøvesvarene er ilagt en bot på 1500 euro for ulydighet.

En agent fra Guardia Civil instruerer passasjerene etter ankomst. Foto: Privat

Av Leo Lunde
Publisert 28. oktober 2020 kl. 09:37

Av Leo Lunde
Publisert 28. oktober 2020 kl. 09:37

Annonse

En passasjer som fløy fra Ciudad Real til Lanzarote 9. mai med Covid-19 har blitt ilagt en bot på 1500 euro for «et veldig alvorlig tilfelle av ulydighet». Det har myndighetene i Ciudad Real avgjort, ifølge et dokument som avisen La Voz har fått tilgang til.

Til tross for at passasjeren var registrert bosatt på øya ble høringen utført i Ciudad Real hvor passasjeren reiste til for å delta i begravelsen til sin mor, som døde av coronaviruset.

Ventet ikke på prøvesvarene

En PCR-prøve ble utført ettersom passasjeren hadde vært i kontakt med en smittet person. Passasjeren skal deretter ha reist til Madrid og videre til Lanzarote, uten å vente på prøvesvarene.

Det var mens passasjeren var om bord på flyet til Lanzarote at helsemyndighetene i Ciudad Real forsøkte å få kontakt med vedkommende, som hadde testet positivt. Gjennom en slektning fikk de informasjon om at han var om bord på flyet, og informerte deretter Guardia Civil på øya.

Aksjon på flyplassen

Da flyet landet ventet Guardia Civil ved gaten. Sammen med disse var også et team av helsearbeidere og personell fra Røde Kors, noe som førte til en oppsiktsvekkende aksjon på den lille flyplassen.

Alle 140 passasjerer fikk beskjed om å isolere seg, og øyrådet på Lanzarote stilte opp med hotell til alle som ikke hadde et sted å bo på øya. Neste dag ble antallet isolerte redusert til de 13 som satt nærmest den smittede personen. Alle disse testet negativt i etterkant.

Passasjeren som nå er bøtelagt hadde ikke symptomer, og ble isolert i sitt hjem i Tinajo. Guardia Civil anmeldte deretter vedkommende for «ulydighet mot begrensningene for bevegelsesfrihet som er vedtatt av myndighetene under unntakstilstanden».

Boten havnet på 1500 euro, med 50% rabatt hvis den betales frivillig innen 15 dager, og med 20% rabatt hvis den betales frivillig etter denne datoen.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Annonse