Fem nye flyktningbåter ankom Kanariøyene på lørdag

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Fem nye båter ankom på et døgn, og samme dag ble et mottakssenter for mindreårige angrepet.

Lørdag 5. september ankom fem nye båter med flyktninger til Kanariøyene. Fire båter kom til Gran Canaria og en båt til Fuerteventura.

Like etter midnatt kom en båt til Arguineguín, og lørdag morgen klokken 06:30 kom nok en båt, ifølge Røde Kors. Det var 12 immigranter ombord på denne, men antallet ombord på den første båten er foreløpig ukjent.

En båt skal også ha kommet seg på egenhånd inn til Veneguera-stranda i Mogán. Åtte personer skal ha stukket av fra stedet, men ble pågrepet kort tid senere.

Kort tid etter kom en båt til Fuerteventura, og bare noen timer senere kom ytterligere to båter til Gran Canaria. Den første kom i land ved den populære Amadores-stranda, og den andre i Puerto Rico. Den siste skal ha kommet i land i 21-tiden med 15 personer ombord, ifølge Røde Kors.

Annonse

På fredag ble 256 immigranter som til nå har vært innkvartert på skoler og sportshaller overført til flere leilighetskomplekser i Maspalomas. Ifølge Røde Kors skal ingen ha disse være smittet med coronaviruset.

Falske nyheter og videoer

Ordføreren i San Bartolomé de Tirajana, Concepción Narváez, gikk ut i sosiale medier for å be om en verdig behandling om immigrantene, men kritiserte samtidig at disse ble plassert i turistområder. Kritikken har også rast i sosiale medier, og flere falske nyheter om flyktningene har sirkulert siden fredag.

Dette inkluderer en video som har gått viralt, og som angivelig skal være av immigranter som nyter et bad i et hotellbasseng. Denne videoen er falsk, og viser ikke immigrantene som har blitt flyttet til Maspalomas. Alle disse er overført til komplekser som har stenge fellesområder og bassengområder.

Angrep mottak for enslige mindreårige

På lørdag skal en gjeng ha angrepet et av kompleksene som huser enslige mindreårige flyktninger, og det skal ha blitt kastet stein på bygningen. Direktøren for barne og familietjenesten på Kanariøyene, Iratxe Serrano, kaller angripet et «rasistisk og fremmedfientlig angrep» mot et nødmottak som hsuer 20 mindreårige barn som sitter i karantene etter å ha kommet frem i båter.

Add New Playlist