Fjerner alle coronaregler på Kanariøyene

Øygruppens president kunngjorde i dag at alle gjenværende restriksjoner suspenderes på torsdag. Endringen gjelder ikke nasjonale regler, slik som krav om munnbind innendørs. «


Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, har kunngjort at øyregjeringen skal fjerne alle coronaregler.

Vedtaket skal fattes på torsdag. Som regel trer slike endringer i kraft kort tid etter at de kunngjøres.

– Vi suspenderer alle restriksjoner som er igjen på Kanariøyene, sier Torres.

Samtidig understreker han at dette er en midlertidig endring og at myndighetene vil stramme inn igjen, dersom smittesituasjonen krever dette.

Det er også viktig å påpeke at dette gjelder kanariske restriksjoner. Dermed vil statlige tiltak, slik som krav om innreiseskjema og negativ coronaprøve/coronasertifikat, fortsatt gjelde.

Et annet nasjonalt tiltak som fortsatt vil gjelde, er krav om munnbind innendørs på offentlig sted.

Åpningstider for utesteder, gjestekapasitet ol. styres derimot av øygruppens myndigheter. Disse restriksjonene fjernes altså om kort tid.

Han påpekte også at pandemien ikke er over, i sin tale til det kanariske parlamentet.

Torres forklarte også at helsevesenet har blitt holdt oppe, takket være god planlegging, og at det i fjor ble utført 91 542 operasjoner og 4,2 millioner konsultasjoner hos lege, til tross for pandemien.

For operasjoner var dette en økning i aktiviteten på 36,7%, sammenlignet med 2020. I februar 2021 kunngjorde øyregjeringen sin plan for å korte ned ventelistene i helsevesenet. Tilskuddet er på 200 millioner euro over to år.

Smittetrykket på Kanariøyene har holdt seg relativt stabilt de siste to ukene. 847 smittede per 100 000 innbyggere har blitt registrert de siste 14 dagene.

355 personer er innlagt på sykehus med Covid-19. 40 av disse er på intensivavdeling.