Kanariøyene er «for dårlig rustet mot klimaendringer» på grunn av «manglende handlingsvilje»

1 min


Annonse

Den pensjonerte koordinatoren for klimaendringer fordømmer den politiske ledelsen på øygruppen for manglende handlingsvilje mot klimaendringer.

«Ledelsen må snarest gjennomføre en radikal sving på 180 grader i sin oppfatning av miljømessig bærekraft og arbeid på en forpliktet måte»

Kanariøyene gjør ikke nok i kampen mot klimaendringer ifølge Ezequiel Navio Vasseur, den tidligere koordinatoren for det nå nedlagte Climate Change Observatory Canario.

Han hevder apati og passivitet preger regjeringens miljøpolitikk.

– Kanariøyene er ubeskyttet mot sosial krise som følge av klimaendringer, på grunn av passiviteten til den autonome regjeringen på Kanariøynene, advarer natureksperten om i sin rapport. 

Navio har tidligere kjempet hardt for å stanse oljeleting utenfor øyene.

Ifølge rapporten er synderne en rekke høytstående politikere på Kanariøyene, og både president Fernando Clavijo og viseminister for miljø Blanca Pérez er nevnt.

– Etter to og et halvt år for å presse frem klimapolitikk i regjeringen på Kanariøyene kan jeg si at det uten tvil mangler politisk vilje til å jobbe med dette problemet. 

Han mener myndighetene må gjøre en helomvending for å utvikle en bærekraftig politikk.

– For å oppnå disse viktige målene må myndighetene snu i sin oppfatning av miljømessig bærekraft. De må forplikte seg til å forsvare Kanariøyenes interesser som trues av klimaendringer og fremme tiltak for å redusere store utslipp av drivhusgasser. 

 

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *